• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Rouz se vratio, ali Melo je jači

Najbolji igrač Čikaga zaigrao poslije 12 mečeva, ali ostao u sjenci Entonija, koji je donio trijumf Njujorku na spektakularan način.

 NBA: Rouz se vratio, ali Melo je jači Izvor: MONDO

Kakav matine u Medison Skver Gardenu! Ako je neko i došao pospan na duel Niksa i Bulsa, finiš regularnog dijela, a zatim i produžetka mu je sigurno digao pritisak, bez obzira za koga navijao.

Čikago je, predvođen najboljim igračem Derikom Rouzom poslije 12 utakmica pauze zbog povrede prepona, bio blizu pobjede i poslije 48 minuta borbe i poslije dodatnih pet, ali oba puta je Karmelo Entoni pogodio trojku! Ukupno, postigao je 43 poena!

Na kraju, Njujork - Čikago 100:00 (31:19, 22-26, 19-30 19-16, 9-8).

Trener Majk Vudson i dalje ne može da računa na povrijeđene Amarea Studemajera i Džeremija Lina, ali šta ga briga kada ima razgoropađenog Entonija, koji je odigrao simultanku sa najboljim timom lige.

Čikago je doživio treći poraz u posljednje četiri utakmice i sada im skor 43-14, a Njujork je napravio važan korak u borbi sa Milvokijem za osmo mjesto na Istoku (Njujork 29-27, Milvoki 28-28).

Rouz se vratio u ekipu Čikaga poslije 12 utakmica. U tom periodu njegovi saigrači zabilježili su osam pobjeda. Upravo on je bio najefikasniji kod gostiju sa 29 poena.

Domaćin je, odlično počeo meč - 27:6. A onda su Bulsi, malo po malo "topili" prednost Njujorka i na tri minuta prije kraja treće dionice prvi put izjednačili (67:67), a nedugo zatim i prvi put poveli - 73:72.

Kada je Rouz na pet minuta prije kraja pogodio trojku pod faulom i doveo svoj tim do 89:80 činilo se da je pitanje pobjednika odlučeno. Međutim, Luol Deng, a zatim i Rouz promašili su po dva slobodna bacanja i doveli Nikse u situaciju da imaju dva napada za izjednačenje. Pokušaj Stiva Novaka za tri se "nećkao" i izašao iz koše, ali je Entoni pogodio preko ruke Taja Gibsona za 91:91 i produžetak.

Gosti su u nastavku sve vrijeme vodili, ali je Entoni ponovo pogodio trojku, na osam sekundi do kraja. Rouz je imao posljednji šut, promašio je i Medison je "izgorio"...

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC