• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teodosić: Verujemo, ali ne obećavamo

Plejmejker Olimpijakosa posle lošeg iskustva od prošle godine ne želi da obećava plasman na EP 2009, iako smatra da "orlovi" imaju kvalitet za to.

 Teodosić: Verujemo, ali ne obećavamo Izvor: MONDO

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u nedelju na zvaničnom početku priprema, koje će trajati 20. avgusta i prve kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo, protiv Italije u Kaljariju.

Plejmejker Olimpijakosa Miloš Teodosić jedan je od igrača "novog talasa", koji već imaju određeno iskustvo igranja u seniorskom nacionalnom timu. Nije bilo sjajno prošle godine, na Eurobasketu u Španiji, tako da je ovog puta bolje ništa ne obećavati, smatra Teodosić.

"Naučio sam da nije dobro obećavati unapred, pa se ni sada neću baviti prognozama. Mi, igrači, odlično se poznajemo, što je preduslov za dobar rad. Imamo i dokazanu ekipu stručnjaka i verujemo da možemo da se plasiramo na Eurobasket 2009", rekao je Teodosić u intervjuu za "Večernje novosti".

Na konstataciju da su se (za sada) iz generacije koja je u mlađim kategorijama osvajala isključivo zlatne medalje, samo on i Milenko Tepić probili do "A" tima, kratko je odgovorio.

"I to je veliki uspeh naše košarke".

Produkt sistema FMP Železnika prošlog leta se obreo u taboru Olimpijakosa i, realno, odigrao značajniju ulogu nego što su mnogi predviđali.

"Moglo je i bolje, ali to spada u period navikavanja na novo prvenstvo, saigrače, Evroligu. Tu je pritisak zbog konkurencije, tim se drastično menja skoro svake godine, imali smo i smenu trenera, kada je Janakis došao umesto Geršona. Nismo znali šta da očekujemo od njega, ali ja sam imao sreću u toj preraspodeli minuta i posla".

Od naredne sezone imaće društvo zemljaka, pošto je Olimpijakos angažovao Zorana Ercega, takođe iz FMP-a, kao i Igora Miloševića iz Crvene zvezde. U dresu rivalskog Panatinaikosa biće "grobari" - Nikola Peković, Dušan Kecman i na klupi Željko Obradović.

"Krajnje je vreme da osvojimo titulu posle mnogo godina. Živimo da dobijemo Panatinaikos u finalu. Raduje me što će u gradskom derbiju biti mnogo igrača iz Srbije, ali niko zbog toga neće biti sentimentalan", zaključio je Teodosić.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC