• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković pozvao Savanovića u reprezentaciju

Selektor Dušan Ivković rekao je da je zadovoljan dosadašnjim radom, a zbog problema sa povredama pozvao je u tim Duška Savanovića.

 Ivković pozvao Savanovića u reprezentaciju Izvor: MONDO

Košarkaška reprezentacija Srbije okončala je u sredu osnovni deo priprema za predstojeće kvalifikacije za EP, a selektor Dušan Ivković rekao je da je zadovoljan dosadašnjim radom, a zbog povreda naknadno je u tim pozvao Duška Savanovića.

Reprezentativci su u Beogradu imali uvodne treninge i u četvrtak putuju u Italiju na nastavak priprema. Ivkovićeva glavna briga do sada je to što je ostao bez dva igrača na poziciji krilnog centra, zbog čega je timu priključio košarkaša Kahasola iz Sevilje.

"Osnovna ideja bila nam je da se okupimo i probamo igračima da damo osnovnu informaciju o planovima i idejama reprezentacije i da probamo da ih, koliko je to moguće, dovedemo do sličnog nivoa fizičke pripreme", kazao je Ivković.

Selektor je, međutim, ostao bez Tadije Dragićevića, kome je lekar prepisao striktno mirovanje zbog povrede, i Ivana Radenovića, koji je odlučio da nastavi studije u SAD.

"Dragićević mora da miruje, a Radenović ostaje kandidat, ali mi imamo sada veliki problem sa pozicijom četvorke, zato smo morali da pozovemo još jednog igrača. Odlučili smo da to bude Savanović, koji će biti ravnopravni kandidat za tim", objasnio je Ivković.

Krilni centar se proslavio u FMP Železniku, odakle je otišao u Uniks Kazanj, da bi na kraju sezone potpisao ugovor sa španskim Kahasolom iz Sevilje.

Savanović neće sa ostatkom tima putovati u Italiju, već će se ekipi priključiti naknadno.

Centar Nenad Krstić kazao je da se još "uhodava" fizički i da očekuje veće napore u predstojećem periodu. On je istakao da je atmosfera u timu jako dobra i da su igrači generacijski bliski.

"Sve to olakšava komunikaciju, a atmosfera je stvarno dobra, bez preterivanja. Bićemo osuđeni jedni na druge u narednom periodu i imaćemo vremena da se još upoznamo", kazao je Krstić.

Centar Nju Džersi Netsa rekao je da je oduševljen radom sa Ivkovićem.

"Saradnja je fenomenalna i tek sad vidim koliki je Duda autoritet, kakav je trener i kakva je ličnost. Velika mi je čast što mogu da radim sa njim i osećam zadovoljstvo. Optimista sam i očekujem dobar i pravi rad", rekao je Krstić.

Reprezentativci u četvrtak popodne putuje u Italiju, gde najverovatnije neće igrati pripremne utakmice, zatim sledi put u Rusiju, a onda i u Kinu.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC