• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Čajldres u Evropi, Džejson Kid sledeći?

Potres u svetskoj košarci se desio - jedan evropski klub platio igrača više od NBA kluba!

 NBA: Čajldres u Evropi, Džejson Kid sledeći?  Izvor: MONDO

Ako je suditi po pisanju američkih medija, u odnosu u američkih košarkaša prema basketu u Evropi više ništa neće biti isto od ove nedelje.

Mnogo je NBA igrača igralo u evropskim klubovima i ranije, ali je retko kad dolazio igrač u usponu od 25 godina, i za to toliko novca - Džoš Čajldres je očigledno pomerio granice. Doskorašnji igrač Atlante potpisao je sinoć 20.miliona dolara vredan trogodišnji ugovor sa Olimpijakosom!

"Već sam pričao sa nekolicinom igrača u NBA, i verujte mi ovo bi mogao da postane trend", rekao je Čajldres novinarima putem video konferencije.

O tome koliko novca imaju ruski, grčki i španski klubovi u ovom trenutku dovoljno govori i podatak da je Horhe Garbahosa dobio ponudu od Himkija od neverovatnih 6,3 miliona eura (9,6 miliona dolara!). Pored njega iz NBA lige su sli;ne ugovore , u Evropu već stigli Navaro, Delfino, Nahbar i Brežec.

Atlanti je "seleri kep" dozvoljavao da ponudi Čajldresu samo 5,5 miliona dolara po sezoni, čime bi postao četvrti najplaćeniji igrač tima - ali pojavili su se Grci.

Važan finansijski momenat koji napominju amerilki mediji je da će njegova godišnja zarada biti 6,7 miliona dolara, po odbijanju poreza!

Kid sledeći?

Prvi koji najavio mogućnost igranja u nekom evropskom klubu je plej Dalasa Džejson Kid:

"Sada kada je Čajldres povukao nogu, odlazak u Evropu je legitimna opcije", rekao je novinarima jedan od najboljih plejmejkera na svetu. " Mogu sebe da zamislim, recimo kako igram u Italiji, zašto da ne...moguće je sasvim da se to desi u narednih 4 ili 5 godina", dodao je Kid, koji podsetimo ima 35 godina, ali i dalje svojim igrama zaslužuju status mega zvezde i reprezentativca SAD.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC