• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Laka pobjeda Partizana

Partizan se nije namučio protiv Budućnosti. Sve odlučeno u prvih 20 minuta.

  ABA: Laka pobjeda Partizana  Izvor: MONDO

Dve najubjedljivije pobjede u dosadašnjem toku ABA lige Partizan je ostvario protiv podgoričke Budućnosti.

Negdje krajem oktobra (tačnije 21. oktobra), u 5. kolu, Partizan mt:s je dobio Budućnost u Podgorici 81:62, a u subotu uveče, u 18. kolu regionalnog takmičenja još jedna ubjedljiva igra i pobeda srpskog šampiona - 63:50 (18:11, 10:10, 11:14, 14:15).

Iz rezultata je jasno šta je presudilo u ovoj utakmici. Kad neku ekipu svede na 50 postignutih poena, Partizan, jednostavno "ne može" da izgubi.

Partizan je, praktično, sve obavio u prvom poluvremenu, kada je ostvario +17 (38:21).

Budućnost je vodila 6:2 i 8:3, da bi crno-bijeli serijom od 13-0, potpuno preokrenuli i rezultat i dešavanja na parketu. Razigrani i poletni igrači Partizana su, pred 6.000 svojih navijača, kažnjavali svaku grešku gostiju, postizali su lake i aktraktivne poene iz kontranapad.

Novom serijom od 10-1 početkom druge četvrtine, Partizan je potpuno slomio Budućnost. Skakački je Partizan mnogo dominantniji i to je potpuno iskoristio u ovom meču.

S obzirom na visoku prednost Partizana, odbrane su bile "popustljivije", pa je bilo je prostora i za atraktivne poene, poput dva zakucavanja Strahinje Miloševića, nekadašnjeg igrača Partizana, ali i ali-up Drua Gordona na dodavanje Dragana Milosavljevića u finišu utakmice.

Kod Partizana su najefikasniji bili Vladimir Lučić sa 12 i Dru Gordon sa 11 poena, s tim što je Amerikanac imao i sedam uhvaćenih lopti. Dejan Musli devet poena, Davis Bertans osam... Zanimljivo je da je Leo Vesterman na parketu proveo 26 minuta, ali se nije upisao u strelce. Kod Budućnosti samo jedan igrač je imao dvocifreni košgeterski učinak - Aleksa Popović 16 poena.

Nijedna ekipa se ne može pohvaliti šutem za tri poena. Partizan tri od 15, Budućnost samo jednu iz 16 toliko pokušaja. Podgoričani su za dva šutirali ispod 50 odsto. Kad se pogleda statistika, Budućnost je dobro prošla, ali je agresivnošću u odbrani nekako uspjela da spriječi debakl.

Partizan se sada izjednačio sa Crvenom zvezdom Telekom na tabeli sa po 12 pobjeda i šest poraza. Igokea im "bježi" tri pobjede.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC