• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija pobedila šampiona Evrope

Rusija, evropski šampion u košarci, poražena je na svom terenu od nove reprezentacije Srbije, predvođene selektorom Dušanom Ivkovićem - 74:75.

 Srbija pobedila šampiona Evrope  Izvor: MONDO

U trećem kolu, ujedno i utakmici za prvo mesto na "Mekel kupu" u dvorani CSKA, "orlovi" su pokvarili ispraćaj "zbornaje komande" na Olimpijske igre u Pekingu - 74:75 (18:24, 24:22, 12:14, 20:15).

Nas na OI neće biti, ali ako podmlađena Ivkovićeva ekipa bude nastavila da se razvija u ovom smeru, nema sumnje, gledaćemo ih na OI 2012. u Londonu.

Pred 4.000 Rusa, pobedu našem timu doneo je novi košarkaš Olimpijakosa Zoran Erceg, sa dva slobodna bacanja 16 sekuni pre kraja meča. Pre toga, znatno iskusniji Zahar Pašutin promašio je oba, što je naš tim kaznio...

Rusi u poslednjem napadu nisu uspeli da postignu koš. Prvo je Holden omašio trojku, tri sekunde pre kraja, a potom je neprecizan bio i Morgunov uz zvuk sirene.

RUSIJA: Šabalkin, Holden 20 (4 as), Bikov 5, Kirilenko 10 (3 as, 9 sk), Morgunov 9 (7 sk), Samoilenko 3, Pašutin 2, Monia 6, Ponkrašov, Savrašenko 8 (6 sk), Keiru 2, Fridzon, Voroncevič 9, Kaun.

SRBIJA: Teodosić 7 (6 as), Tepić 3, Cvetković 5, Erceg 20 (2/3 za dva, 3/5 za tri, 7/7 sl.b, 6 sk), Kecman, Marković 4, Tripković 14 (3/6 za dva, 2/3 za tri, 2/2 sl. b), Krstić 13 (6 sk), Vujanić, Veličković 2, Perović 7, Bogdanović, Savanović.

Naš tim je u tri dana zabeležio tri pobede, protiv Ukrajine (90:56), Letonije (89:74) i konačno Rusije... Najefikasniji u pobedi nad šampionima Evrope bio je Erceg sa 20 poena i šest skokova.

Najbolji period igre u nedelju popodne bila je druga četvrtina, kada smo imali deset poena prednosti (28:18), uz procenat šuta iz igre od 70 odsto. Naš rival uspeo je to da sustigne do finiša meča, ali to je možda bio i dobar razvoj događaja za selektora i igrače, jer smo prethodna dva protivnika savladali prilično lako.

"Odigrali smo utakmicu bez opterećenja i ova pobeda će nam predstavljati podstrek za dalji rad. Rusima će verovatno značiti malo prizemljenje pred Olimpijski turnir, tako da je meč bio koristan za obe selekcije. U prvom poluvremenu imali smo izuzetno dobro napadačko izdanje, o čemu govori podatak da smo šutirali 70 odsto iz igre. Imali smo dobru selekciju napada i odlično smo odgovorili na agresivnu igru Rusa", pohvalio je igrače selektor Ivković.

Ovog puta mladići su pokazali da umeju da igraju i egal završnice.

"U drugom poluvremenu, insistirao sam na dobroj odbrani. U jednoj fazi smo imali šuterski pad, ali važno je da smo završnicu odigrali staloženo i pametno. Pored toga zadržali smo mirnoću, pa smo poslednjih sedam slobodnih bacanja na utakmici, ubacili – dva Krstić i pet Erceg, iako smo do tada penale loše šutirali. Znali smo da će Holden završiti poslednji napad Rusa i namerno nismo pravili faul", sumirao je Ivković.

Naša ekspedicija iz Moksve putuje u Kinu, gde će učestvovati na turniru Dijamantska lopta.

"Veliku zahvalnost dugujemo i Rusima, koji su nam za ova četiri dana omogućili vrhunske uslove za rad. Predstoji nam naporan put u Kinu, gde učestvujemo na turniru Dijamantska lopta.“

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC