• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Zvezda ponizila Radnički!

Crvena zvezda Telekom ubjedljivo pobijedila Radnički u Kragujevcu (90:64) i plasirala se u finale Kupa Radivoja Koraća.

 KUP: Zvezda ponizila Radnički!  Izvor: MONDO

Svi koji su uoči završnice Kupa Radivoja Koraća predviđali da će u "Jezeru" biti odigrane dvije "jake" utakmice pogriješili su u procjeni prve.

Sve što su očekivali u duelu Radničkog i Crvene zvezde Telekom mogli su da vide u prvom, neizvjesnijem polufinalu, Mega Vizure i Partizana mt:s.

Ekipe Miroslava Nikolića i Vlade Vukoičića odigrale su potom meč koji je već od kraja prve četvrtine nagovijestio konačan ishod - iznenađujuće laku pobjedu Crvene zvezde Telekom.

RADNIČKI - ZVEZDA 64:90 (17:25, 12:19, 25:23, 10:23)

Finale će biti odigrano u nedjelju, od 21.00 čas, takođe u hali Jezero. Beogradski rivali četiri puta su se sastajali u meču za trofej Kupa.

Zvezda je pobijedila u sezoni 1972/73 (71:65), a Partizan u preostala tri okršaja: u sezonama 1993/94 (104:102), 2008/09 (80:65) i 2011/12 (64:51).

Vicešampion Srbije bio je bolji tim od napetog početka do mirnog kraja.

Poenima Igora Rakočevića (21), Bojana Subotića (15) i skokovima Majkla Skota (7) suprotstavio se povredama prorjeđenom Radničkom u uvodnim minutima i potom iskoristio prvu priliku da se rezultatski "odlijepi".



Poslije koša Stefana Sinoveca u 12. minutu za 21:26, crveno-bijeli su u nekoliko akcija napravili seriju 11:0, iskoristivši zbunjenost protivnika i više nego blagu igru u odbrani (napravili niz bez ijednog faula domaćih!).

Skor na semaforu 21:37 potpuno je demotivisao igrače Radničkog. Do odlaska na odmor pokušavali su da šutevima za tri poena zaostatak učine koliko-toliko dostižnim, ali ni to nisu uspjeli. Kao ni bilo šta u subotu uveče.

Primjera radi, Kragujevčani su uputili čak 17 šuteva ka košu van linije 6,75 i pogodili samo dva (Zvezda 10/29)! Pored lošeg šuta, dozvolili su boljem rivalu da ih i potpuno nadskoči (28 naspram 41 skoka gostiju).

Crveno-bijeli su, dakle, na poluvremenu vodili 44:29 i u preostale dvije četvrtine samo bez trzavica priveli meč kraju. Kragujevčani nisu smogli snagu da se organizuju i ozbiljne zaprijete.

Trenutno najkorisniji igrač ABA lige Aleksandar Ćapin žestoko je podbacio (1/5 za dva, 0/3 za tri, na poluvremenu imao indeks -8, kraju -3), ali su, uprkos njegovoj lošoj partiji, Nikolićevi igrači poenima na kraju treće dionice probudili nadu svojih navijača da su ipak sposobni da preokrenu.

Vjeru u plasman u finale "ubio" im je Marko Simonović, trojkom u posljednim sekundama te četvrtine, za 67:54.

Potom su u prvim napadima četvrte poentirali Predrag Samardžiski (zakucavanjem) i Boris Savović (trojkom), čime su dali znak Vladi Vukoičiću da do kraja može da razigra ostatak tima za nagovješteno finale.

Zvezdin trener to je i činio. Pružio je priliku svim igračima i svi su postizali poene, izuzev Aleksandra Cvetkovića, koji nije uspio da pogodi za deset minuta na parketu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Igor Rakočević, a u poraženom Teriko Vajt. Obojica su postigli po 21 poen.

RADNIČKI: Miljenović 9 (4 sk, za 22 minuta), Sinovec 2, Ćapin 6, Vučković, Jović, Emening 15 (4 sk), Birčević 6, Borisov, Dimić, Krstović 4, Mijatović, Vajt 21 (9 sk)

ZVEZDA Cvetković, Subotić 15, Rakočević 21 (5 as), Mitrović 4, Lazić 2, Simonović 9, Savović 11 (7 sk), Katić 9 (5 sk), Samardžiski 9 (6 sk), Radivojević 3 (4 sk, 8 as), Nelson 2 (4 as), Skot 5 (7 sk).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC