• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea osvojila Kup BiH!

Košarkaši Igokee osvojili su Kup BiH pobjedom u finalu nad Širokim 86:81. Igose do trofeja predvodili odlični Hemonds i Jorović.

 Igokea osvojila Kup BiH! Izvor: MONDO

Igokea je pobjednik Kupa BiH. Poslije dva izgubljena finala, upravo od Širokog, Igokea je u nedjelju konačno uspjela da savlada tim iz Hercegovine i trijumfom 86:81 (22:20, 19:20, 24:19. 21:22) drugi put u istoriji dođe do trofeja namijenjenog pobjedniku Kupa BiH.

Ekipu Dragana Bajića do trijumfa su predvodili sjajni Branko Jorović koji je postigao 25 poena i Klif Hemonds koji je postigao 23 poen ,a Amerikanac je uz to pogađao u trenucima kada se lomio rezultat.

U prvoj četvrtini nijedna ekipa nije dozvolila protivniku da se “odlijepi”. Iako je Igokea imala pet poena prednosti na 20:15, Široki je uspio da to anulira, pa je prvi period završen rezultatom 22:20.

Drugi period pripao je Igokei koja je čak uspjela da dođe i do deset poena prednosti 39:29, ali je Široki zahvaljujući prije svega fenomenalnom Rašonu Frimenu uzvratio serijom 9:0 i zakucavanjem Ramljaka smanjio na 39:38.

Uslijedio je tajm aut Dragana Bajića koji se “istresao” na svoje igrače ne štedeći riječi, a neke od njih nažalost mogle su se čuti i u direktnom televizijskom prenosu.

Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 41:40, a početkom trećeg perioda Široki je uspio da preokrene i ode na plus četiri – 47:43.

Domaćin finalnog turniraKupa BiH je međutim uzvratio preko Branka Jorovića i ubrzo ponovo imao pet poena prednosti – 57:52. Tu prednost Igokea je sačuvala do kraja treće četvrtine 65:59, a onda i u posljednjoj.

Aleksandrovčani su kontrolisali utakmicu i bili nekoliko puta na pragu da konačno slome protivnika, ali je Široki trojkama Džojsa i Šutala dva puta uspjevao da se vrati na minus četiri i tako zadrži neizvjesnost do samog kraja finala.

Igokea je međutim uspjela da sačuva prednost i na kraju slavi rezultatom 86:81 i dođe to druge titule pobjednika Kupa BiH.

Najzaslužniji za to bili su Jorović sa 25 i Hemonds sa 23 postignuta poena. U ekipi Širokog Frimen je ubacio 22 poena, a Šakić 15 poena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC