• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREKINUTO FINALE KUPA!

Finale Kupa Radivoja Koraća prekinuto je pri rezultatu 43:43, nakon što je izbila tuča između dve navijačke grupe!

 PREKINUTO FINALE KUPA! Izvor: MONDO

Katastrofa.

Navijačko ludilo u Kragujevcu nanijelo je veliku štetu srpskoj, kako volimo da kažemo, "kraljici igara".

Finale Kupa Radivoja Koraća između Partizana mt:s i Crvene zvezde Telekom, umjesto spektakla, pretvorilo se u predstavu opasnu po život. Poslije svega - odlukom vrha KSS i "vječitih" - prekinuto je pri rezultatu 43:43 u 26. minutu i biće nastavljeno u ponedjeljak...

...bez prisustva publike!

Uskoro opširnije...

PREKID: Reporteri MONDA iz "Jezera" javljaju da se sredinom treće četvrtine jedan navijač Crvene zvezde nekako našao na tribini na kojoj su bili fanovi Partizana i da je bio fizički maltretiran, što je ugledala policija, ali i ostatak Delija. Dok je policija pokušavala da "izvuče" usamljenu pristalicu Zvezde sa suparničke tribine, ostali navijači crveno-bijelih počeli su da pretrčavaju preko terena da i sami učestvuju u akciji spasavanja pripadnika svoje grupe, što je izazvalo opštu tuču i veliki haos na terenu i tribinama.

U svemu tome, pojedini navijači Partizana pokušali su da se približe predsjedniku KK Crvena zvezda Nebojši Čoviću, tako da je on morao da se povuče.

Značajan dio publike odmah je napustio parket, koji se našao u dimu. "VIP" zvanice takođe su se povukle, kao i obje ekipe u svoje svlačionice.

Neizvjesno je kako će utakmica biti odigrana do kraja, ali jedno je sigurno - BAČENA JE VELIKA LJAGA NA SRPSKU KOŠARKU. Sve do prekida bilo je, uglavnom, za pohvalu.

Ostanite uz MONDO.

UKRATKO (II/4): Gordon se vratio na parket "s jednom rukom". Uprkos bolovima igrao nekoliko minuta i podijelio spektakularnu rampu Rakočeviću. Partizan bolje počeo drugu četvrtinu, poveo 37:35 uz dobru igru "2 na 2" Vestermana i Gagića, ali je Zvezda bolje dovršila posao prije odmora: trojka Subotića pa poeni Rakočevića za 37:41. Na parket ulijetalo sve i svašta sa obje strane, pa je bilo i razgovora između sudijske trojke i delegata. Samardžiski tri, Katić dve lične.

UKRATKO (I/4): Rakočević 11 poena, Lučič 8. Povredio se Gordon, stradalo mu je rame u duelu sa Subotićem. Dve mini-serije crveno-belih, od kojih je druga donela prednost od 22:16, ali i dva odgovora Partizana.

PARTIZAN MT:S: Milutinov, Vesterman, Gordić, Lučić, Milosavljević, Bogdanović, Gagić, Musli, Čakarević, Đekić, Gordon, Bertans:

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Cvetković, Subotić, Rakočević, Mitrović, Lazić, Simonović, Savović, Katić, Samardžiski, Radivojević, Nelson, Skot.

Himnu je izvela pjevačica, pobjednica emisije "Šljivik" na RTS, Danica Krstić i to je bila jako lijepa slika jer je kompletna dvorana pevala "Bože pravde", ali je rivalitet oživio iste sekunde po završetku intoniranja himne - svako je zapjevao svoju pjesmu!

Reporteri MONDA iz Kragujevca javljaju da je dvorana puna i da je ispred kapija nekoliko stotina ljudi koji i dalje pokušavaju da uđu. Za sada sve protiče bez incidenata velikih razmjera, ali ne i bez incidenata.

Košarkaš Partizana Dragan Milosavljević odmah po izlasku na zagrijavanje pogođen je upaljačem u lice. Srećom, nije povrijeđen, već je ljutito podigao upaljač i bacio ga nazad ka tribini gdje su Delije.

Dogodio se i konflikt u svečanoj loži, nedaleko od predsjednika KSS Dragana Đilasa. S obzirom na to da se loža nalazi na tribini na kojoj su navijači Crvene zvezde, jedna od zvanica imala je bliski, doduše verbalni sukob sa navijačima sa druge strane ograde. Incident se dogodio nedaleko od Đilasa, u čijoj blizini sedi i otac najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, Srđan.

Grobari su i ovog puta vrijeđali suprugu prvog čovjeka crveno-bijelih Nebojše Čovića, Vesnu, na šta su Delije odgovorile svojim uvredljivim pjesmama na račun trenera Partizana Duška Vujoševića.

Navijači Crvene zvezde i Partizana biće razdvojeni na dve odvojene tribine, a navodno se u nedelju u toku dana pročula informacija da su crveno-beli uspeli da dođu do jednog kontigenta "neutralnih" ulaznica, pa se očekuje da ih bude više u dvorani.

Suprotno njima, na istoj tribini, petostrukog uzastopnog pobednika Kupa bodriće, standardno, dve frakcije navijača Partizana: "Alkatraz" i "Zabranjeni". Policija ih razdvaja. Podsjetimo, ove sezone,već je bilo sukoba na košarkaškim utakmicama između dve zaraćene strane, kada su "Zabranjeni" morali da napuste dvoranu "Pionir" u meču crno-belih sa Cibonom.

Prvi derbi sezone u ABA ligi dobila je Crvena zvezda, a naredni će uslijediti neposredno po završetku Kupa, u čijem finalu će Partizan igrati za šesti uzastopni, a 14. trofej u istoriji, dok će se Crvena zvezda boriti za šesti, prvi od sezone 2005/06.

Na putu do finala, Partizan je prilično lako izbacivao užičku Slobodu i beogradsku Mega Vizuru, dok je Crvena zvezda na papiru trebalo da ima teži posao, ali je bila prilično ubjedljiva i deklasirala Vojvodinu i domaći Radnički.

Biće ovo peto finale Kupa između "vječitih":

SVA "VJEČITA" FINALA:

1972/73: Crvena zvezda - Partizan 71:65
1993/94: Partizan - Crvena zvezda 104:102
2008/09: Partizan - Crvena zvezda 80:65
2011/12: Partizan - Crvena zvezda 64:51

Kragujevac će poslije šest godina ponovo biti domaćin završnih borbi za nacionalni Kup. Te, 2007. godine, pehar su podigli košarkaši FMP Železnika, predvođeni aktuelnim trenerom Crvene zvezde, Vladom Vukoičićem, što je bio i posljednji domaći trofej koji NIJE osvojio Partizan. Crno-bijele, kao i večeras, vodio je Duško Vujošević.

BROJ TROFEJA:

Kup Radivoja Koraća: Partizan 5, FMP Železnik 3, Crvena zvezda 2.

Računajući kompletnu istoriju Kupa (SFRJ, SRJ i Srbija): Partizan 13, Crvena zvezda 5, FMP Železnik 4, OKK Beograd 3, Radnički Beograd 1, IMT 1.

SASTAVI:

PARTIZAN MT:S: Milutinov, Vesterman, Gordić, Lučić, Milosavljević, Bogdanović, Gagić, Musli, Čakarević, Đekić, Gordon, Bertans:

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Cvetković, Subotić, Rakočević, Mitrović, Lazić, Simonović, Savović, Katić, Samardžiski, Radivojević, Nelson, Skot.

U najavi finalnog turnira KRK, čitaoci MONDA glasali su u ANKETI i evo rezultata:

KO ĆE OSVOJITI KUP?

Crvena zvezda 55% glasova, Partizan 37%, Radnički 6%, neko od autsajdera 2%.

KO ĆE IMATI NAJVEĆU PODRŠKU U "JEZERU"?

Crvena zvezda 46%, Radnički 27%, Partizan 26%.

Ostanite uz MONDO, pratićemo finale zajedno.

(Ekipa MONDA, foto: MN press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC