• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenad Krstić potpisao za ruski Trijumf

Kada nije uspeo da dobije iste finansijske uslove u NBA, srpski centar potpisao je dvogodišnji ugovor sa timom iz Moskve. Zarada - šest miliona evra.

 Nenad Krstić potpisao za ruski Trijumf  Izvor: MONDO

Nenad Krstić rekao je "ne" NBA ligi i potpisao za jedan evropski, tačnije ruski tim. Posle četiri sezone u Nju Džersi Netsima i dve duge pauze zbog povrede kolena, srpski centar odlučio je da karijeru nastavi u Trijumfu iz Moskve.

Potpis na dvogodišnji ugovor, po kojem će zaraditi minimum šest miliona evra, Krstić je stavio u utorak ujutru.

"Na kraju krajeva, Trijumf mu je ponudio najviše ljubavi. Ovo je bio suviše dobar ugovor da bi prošao pored njega", izjavio je Krstićev menadžer Mark Kornštajn za ESPN.com.

Isti medij navodi i da je Kornštaj do ponedeljka u ponoć po američkom vremenu pokušavao Krstiću da pronađe NBA tim, koji će mu ponuditi bar iste finansijske uslove, a kada nije uspeo, javio je Kraljevčaninu da potpiše za Trijumf i postane sedmi NBA košarkaš, koji je ovog leta prešao da igra u Evropi.

Pre Krstića, to su učinili Džoš Čajldres, Bostjan Nahbar, Huan Karlos Navaro, Horhe Garbahosa, Karlos Delfino i Primož Brežec. Zanimljivo, trojici je menadžer upravo Kornštajn.

Ekvivalent Krstićevoj zaradi u Moskvi, od tri miliona evra godišnje, u NBA ligi bi bio ugovor od devet miliona dolara po sezoni, kada se uzme u obzir da u evropskoj košarci klubovi plaćaju porez državi na zarade igrača.

Krstić će u Trijmfu zaigrati u tandemu sa Ognjenom Aškrabićem, koji je letos produžio ugovor sa klubom. Prošle sezone tim Stanislava Jerjomina (eks selektora Rusije) zauzeo je četvrto mesto u ruskom prvenstvu, tako da će ove sezone nastupiti u kvalifikacijama za Evrokup (bivši ULEB kup).

U kvalifikacijama Trijumf se sastaje sa Ostendeom, kojeg od nedavno trenira Vlada Vukoičić, a za koji igraju Veselin Petrović i Ivan Paunić.

Pored Krstića, ambiciozna uprava Trijumfa dovela je Karema Tunčerija iz Reala i Markusa Gorija iz CSKA. Dakle, u tom klubu "finansijska konstrukcija" nije problem.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC