• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi "pocepali" mrežicu protiv Angole

Afrikanci su meč završili demoralisani žustrom odbranom i odličnim procentom šuta iz igre naše seniorske košarkaške reprezentacije. Na kraju - 99:62.

 Srbi "pocepali" mrežicu protiv Angole  Izvor: MONDO

Povređenog ponosa, košarkaši Srbije pocepali su mrežicu na poslednjem meču na Dajmond bolu u Kini i domogli se petog mesta protiv najnižeg tima na turniru, Angole - 99:62 (24:14, 21:19, 22:20, 32:9).

Pobeda od 37 poena razlike u petak ujutru po našem vremenu, prva na tri meča u Nadžingu, posledica je, pre svega, izuzetno požrtvovane odbrane i želje za skokom pod košem, svakog od 12 igrača koje je selektor Dušan Ivković uvodio u igru.

Na takav pristup se, kao i obično, nadovezao natprosečan šut iz igre, naročito za tri poena - 14/24 (58%). Uz 70 odsto uspešnosti za dva poena (21/30), "orlovi" su do te mere demoralisali igrače iz Afrike, da je utakmica prerasla u nadigravanje neravnopravnih rivala u poslednjoj četvrtini (32:9).

Ujedno, konačnih 99:62 je i najveća prednost naših na meču.

Kada govorimo o statistici, jedan podatak se ne događa baš na svakoj utakmici, a to je učinak Miloša Vujanića u šutu za tri poena - 6/6! Zanimljivo, naš kapiten nije pokušavao ni za dva, ni za jedan poen, tako da je meč završio sa 18 poena - ali za svega deset minuta u igri.

Vujanić je na teren ušao sredinom druge četvrtine i od rezultata 33:21 za Srbiju, vezao četiri trojke u četiri napada za, tada maksimalnih, 45:25 (2:03 pre poluvremena).

Pre toga, vodili smo i "duplo" (28:14).

Po povratku sa odmora, Vujanić je "tresnuo" još jednu (48:33), a nedugo posle i šestu iz šest pokušaja - 58:39. Između te dve trojke, usledio je i poslednji pokušaj košarkaša Angole da uhvate rezultatski priključak (59:48).

Nisu uspeli iz prostog razloga što je selektor Ivković non-stop rotirao sastav, a svi koji su igrali imali su zapažen učinak. Retko koja petorka nije funkcionisala, što je donekle zasluga i potpuno nedisciplinovane igre protivnika u fazi napada.

Poslednja deonica donela je potpuni krah Afrikanaca. Počelo je serijom 21:3, za 88:56. Tek tada je Ivković u igru ubacio Kostu Perovića, koji je za četiri minuta nanizao osam poena, što je uz trojku Luke Bogdanovića činilo konačnih 99:62.

Šta je dobro u ovako ubedljivoj pobedi, posle dva poraza u grupi od Irana (72:70) i Argentine (95:80)? Možda to, što su naši igrači "grizli" za svaku loptu i kada su vodili 30 poena razlike u četvrtoj četvrtini...

Ovaj tim, sa takvim pristupom, može da pobedi mnoge ozbiljnije ekipe od Angole, naravno ne sa 37 poena razlike, ali je to verovatno stil sa kojim bi trebalo da se predstavimo u kvalifikacijama za Evrobasket 2009 u Poljskoj.

SRBIJA: Vujanić 18, Tepić 16, Krstić 14, Veličković 10, Teodosić 10, Perović 8, Tripković 7, Erceg 7, Bogdanović 5, Cvetković 2, Kecman 2, Marković.

U meču za treće mesto na FIBA Dajmond bolu sastaju se Iran i Kina, dok će se za "dijamante" boriti Argentina i Australija.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC