• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Radim sa izuzetnom grupom igrača

"Igrači su se dobrovoljno odazvali na moj poziv i sve obaveze prihvataju bez pogovora", istakao je selektor srpskih košarkaša.

 Ivković: Radim sa izuzetnom grupom igrača Izvor: MONDO

Selektor Dušan Ivković najavio je da će reprezentacija Srbije u svim utakmicama kvalifikacija za odlazak na prvenstvo Evrope u Poljskoj jurišati na pobedu.

"Naša grupa je kvalitetna, a mi već u prvom kolu gostujemo najjačem rivalu, Italiji, u Kaljariju. Već tada moramo da pokažemo sve najbolje osobine i pokušamo da trijumfujemo", rekao je Ivković.

Kao najveći problem u dosadašnjem toku priprema apostrofirao je kalendar klupskih takmičenja i dodao da smo "mi mala zemlja, čiji se šampionat igra najduže u Evropi".

"U našem državnom timu na okupu je jedna izuzetna gupa igrača. Oni su se dobrovoljno odazvali na moj poziv i sve obaveze prihvataju bez pogovora", istakao je Ivković.

Šef stručnog štaba reprezentacije rekao je da je nastup "orlova" na turniru u Moskvi premašio sva očekivanja, a posebno utakmica poslednjeg kola, sa selekcijom Rusije, koja ej aktuelni šampion Evrope.

"Smatram da meč sa Rusima nije pravi odraz snaga dva tima, niti realna slika naših trenutnih mogućnosti. Mi smo taj meč odigrali neponovljivo, a oni su bili opterećeni igranjem pred domaćom publikom".

Na turniru Dijamantska lopta selekcija Srbije se suprotstavila protivnicima koji su dosta ranije otišli u Kinu da bi se aklimatizovali pred start Igara u Pekingu.

"Naši rivali u Kini nalazili su se u završnoj fazi priprema za OI, pa im je forma bila blizu vrhunca", rekao je Ivković na konferenciji za novinare u Kovilovu.

On je posebno pohvalio zalaganje beka Partizana Uroša Tripkovića, koji je "veoma napredovao u svakom pogledu".

Najveće probleme oko sastava tima selektor je imao na centarskim pozicijama, zbog povreda Darka Miličića i Duška Savanovića.

"Zbog problema sa povređenim igračima odlučio sam da posle završetka juniorskog prvenstva Evrope u Rigi na pripreme pozovem centra Hemofarma Bobana Marjanovića", zaključio je Ivković.

Konferencija za novinare u Kovilovu iskorišćena je za potpisivanje ugovora o saradnji, koji je PTT Srbija potpisala sa Košarkaškim savezom Srbije.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC