• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Od danas Nju Orleans Pelikans!

Hornetsi više ne postoje. Ono što je bilo najavljeno u decembru, danas se obistinilo - nove ime Nju Orleansa od četvrtka je Pelikans.

  NBA: Od danas Nju Orleans Pelikans!  Izvor: MONDO

Zbogom "stršljenovi", dobrodošli "pelikani".

Nju Orleans Pelikans novo je ime NBA ligaša iz prijestonice džez muzike. Hornetsi su u noći između srijede i četvrtka, kada su odigrani poslednji dueli regularnog dijela NBA, nastupili protiv Dalasa pod ovim imenom, a zatim otišli u istoriju...

Ekipa iz Nju Orleansa saopštila je da od danas zvanično nosi naziv Pelikans i da će na draftu u maju i ubuduće učestvovati pod tim nazivom. Istog momenta po objavljivanju informacije o ovoj promjeni, sve što je nakada bilo vezano za Hornetse promijenilo je ime.

Zvanična internet prezentacija kluba sada je na adresi www.pelicans.com. Na socijalnim mrežama se mogu pronaći preko @pelicansnba na Twitter-u i Instagramu i facebook.com/pelicansnba na Facebook-u.

"Srećni smo jer smo od danas 'pelikani'", rekao je vlasnik kluba Tom Benson i pokretač inicijative da se promijeni ime.

Njegova želja bila je da se klub zove po nečemu što simbolizuje region i grad. Benson je želio da od Jute otkupi ime Džez, odnosno vrati naziv koji je Nju Orleans nosio u početku igranja u najjačoj ligi svijeta, ali su u Solt Lejk Sitiju ovaj prijedlog glatko odbili.

"Pelikan je simbol našeg grada i regiona, ubijeđeni smo da od danas počinje nova, uspješna era u istoriji košarke u Luzijani".

Pred kraj prošle godine saznalo se da će klub od naredne sezone igrati pod imenom Pelikans. S obzirom da Hornetsi nisu uspjeli da se plasiraju plej-of (skor 27-55), odmah je ozvaničeno novo ime.

Međutim, staro ime moglo bi vrlo brzo da opet postane aktivno. Šarlot je zainteresovan da se odrekne Bobketsa i vrati u svoje naziv Hornetse.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC