• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Alen zaslužan za Karijev uspjeh

Košarkaš Golden Stejta u četvrtak je nadmašio Reja Alena, koji je bio saigrač njegovog oca, po broju ubačenih trojki u jednoj sezoni NBA lige.

 I Alen zaslužan za Karijev uspjeh Izvor: MONDO

Bek Voriorsa Stef Kari sredinom druge četvrtine duela sa Portlandom, u kojem je Golden Stejt pobijedio 99:88, postavio je novi rekord u broju ubačenih šuteva za tri poena tokom jedne sezone NBA lige.

Kari je bio precizan ukupno 237 puta, dok je prethodno veteran Rej Alen, igrajući za Sijetl, ubacio 269 trojki. Bilo je to u sezoni 2005/06.

Zanimljivo, Rej Alen je bio saigrač Stefovom ocu, Delu Kariju. Zajedno su nastupali za Milvoki Bakse u sezoni 1998/99, a mladi Stef odrastao je uz poteze sadašnjeg košarkaša Majamija.

"Ovo je nešto posebno! Odrastao sam gledajući Reja Alena kako šutira i igra sa mojim ocem u Milvokiju. Prema njemu imam samo poštovanje. On je sjajan šuter, a posebno je bio te sezone kada je postavio rekord", rekao je uzbuđeni Kari poslije duela sa Portlandom.

Kariju je za rekord bilo potrebno 58 pokušaja manje nego Alenu, čime je potvrdio veliki talenat.

Njega je Golden Stejt draftovao 2009. godine, ali su ga poslije sjajne "ruki" sezone zadesile povrede, pa je morao na operaciju zgloba desne noge.

Ove sezone se vratio na parket i nastavio tamo gde je stao... Pogledajte kako to radi Stef Keri.

Golden Stejt će u plej ofu Zapadne konferencije igrati protiv Denvera, te nam ostaje da vidimo koliko će još Kari "rešetati" protivnike.

Njegov najbolji učinak u jednoj utakmici je 54 poena, u februaru u porazu od Njujorka, dok je prošlog petka protiv Los Anđeles Lejkersa, takođe u porazu, postigao 47 poena.

(MONDO, foto: Marcio Jose Sanchez)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC