• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROLIGA: Barsa "preživjela" OAKA arenu

Košarkaši Barselone uspjeli da pobijede Panatinaikos u Atini i izborili "majstoricu" četvrtfinala Evrolige na svom terenu.

  EVROLIGA: Barsa "preživjela" OAKA arenu  Izvor: MONDO

Za razliku od prije dva dana, navijači Panatinaikosa u OAKA areni, njih 18.000, u četvrtak nisu uspjeli da uplaše košarkaše Barselone.

Gosti su slavili 70:60 (20:10, 11:17, 20:11, 19:22), pa će odluka o putniku u London, na Fajnal For, biti donesena u nedjelju.

Barselona je od početka kontrolisala utakmicu i već u prvoj četvrtini stekla deset poena prednosti (20:10). Jedini raspoložen u timu Panatinaikosa u uvodnoj dionici meča bio je Sofoklis Skorcantis koji je postigao sedam od deset poena svog tima.

Do odlaska na veliki odmor igrači domaćeg tima uspjeli su da smanje razliku, ali je sredinom treće četvrtine Barselona došla do maksimalne prednosti u dotadašnjem toku (31:45),

Trojkom Erazema Lorbeka na početku četvrte četvrtine gosti su poveli sa "plus 17" - 57:40, međutim, pet minuta prije kraja Majkl Bramos je uspeo da vrati Pao na "minus 10". Uslijedio je tajm-aut i čvrsta odbrana "zelenih", nakon čega je Stefon Lazme atraktivno poentirao na dodavanje Dijamantidisa.

Ubrzo je Huan Karlos Navaro vratio trojkom, a onda Panatinaikos nije realizovao dva napada, uz ispadanje lopte iz ruku Mačiulisa tri minuta pre kraja. Ipak, na drugoj strani je Tomić napravio grešku u koracima i dao još jednu nadu domaćinu, koju ponovo nije iskoristio Mačiulis.

Poslije još jedne trojke Navara sve je bilo jasno...

Bio je to 17 poen b eka Barselone, koji je utakmicu završio kao najefikasniji. Poen manje postigao je Ante Tomić, a dvocifren broj poena u gostujućem timu imao je još samo Marselinjo Uertas - 10, ali uz šest skokova i šest asistencija.

PAO je predvodio Majkl Bramos sa 15 poena. Skorcijanitis je ubacio 13, Lazme 12, a Mačiulis 11.

Obe ekipe, posebno domaća, imale su katastrofalan šut za tri poena. Barselona 32 odsto (9/28), a Panatinaikos samo 21 odsto (5/23). Zanimljivo, i jedni i drugi imali su 11 skokova u napadu, a 25 u odbrani.

REZULTATI ČETVRTIH MEČEVA ČETVRTFINALA

Panatinaikos - Barselona 60:70 (rezultat u seriji 2:2)

U petak

Kaha Laboral - CSKA (1:2)
Efes - Olimpijakos (1:2)

- Real Madrid se plasirao na Fajnal For pošto je sa 3:0 eliminisao Makabi.

(MONDO, foto: Beta/AP/Thanassis Stavrakis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC