• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Sada je trenutak da pokažemo snagu

Predsjednik Zvezde smatra da je završni turnir ABA lige u Laktašima odlična prilika da crveno-bijeli pokažu koliko su jaki poslije poraza u Superligi.

 Čović: Sada je trenutak da pokažemo snagu Izvor: MONDO

Pad forme košarkaša Crvene zvezde Telekom došao je u veoma lošem trenutku po klub, desetak dana uoči Fajnal Fora ABA lige.

Crveno-bijeli su uzastopno poraženi od Mega Vizure i Metalca, oba puta u gostima, a promijenjen je i trener.

Umjesto Vlade Vukoičića angažovan je Dejan Radonjić iz Budućnosti, koji ima zadatak da trgne ekipu za četvrtak i duel sa Radničkim u Laktašima.

Prvi čovjek Crvene zvezde Telekom, Nebojša Čović, ne sumnja da će 43-godišnji Podgoričanin uspjeti u tome.

"Zista vjerujem u tim koji imamo. Mislim da imamo kvalitetne igrače i nijednog trenutka u njih nisam sumnjao. Možda trenutno nisu u najboljoj formi, ali to su isti oni igrači koji su nanizali 11 pobjeda zaredom, koji su se plasiraili u Last 16 fazu Evrokupa, koji su osvojili drugo mjesto u ABA ligi i koji su osvojili Kup Radivoja Koraća. Vjerujem da će i u trenucima kada to bude najpotrebnije ponovo biti pravi, jer su vrhunski profesionalci. Znam koliko energije ulažu u posljednje vrijeme i siguran sam da će se taj njihov trud isplatiti na radost svih nas", konstatovao je Čović u izjavi za klupski sajt.

Potom je ocijenio da tri poraza koje je ekipa pretrpjela u Superligi Srbije (uz pomenuta dva i od Partizana) nisu proizvod bolje igre rivala, nego loše partije Zvezdinih košarkaša.

"Niko nas nije porazio, nego smo mi sami izgubili. Tačnije, sami smo sebe pobijedili. Isključivo našim greškama i propustima smo došli u ovu situaciju. Istina je da to nismo očekivali, ali sada je pravi trenutak da pokažemo koliko smo jaki, a ja sam uvjeren da imamo snagu i kao tim i kao klub. Okrenuli smo se sebi, ekipa sa stručnim štabom zaista naporno radi na treninzima i to mora da donese rezultat", smatra Čović.

Predsjednik crveno-bijelih kaže da se ne osvrće na pojedine kritike zbog promjene trenera neposredno uoči turnira u Laktašima.

"Jasno i čvrsto stojimo iza odluke koju smo donijeli. Nikakvi komentari me zanimaju, jer najlakše je sjediti u fotelji pored televizora i kritikovati svaku odluku. Kada vidite problem potrebno je nešto konkretno da uradite da biste problem riješili. Mnogo truda i energije smo uložili u prethodne dvije godine da bismo se nonšalantno ponašali nadomak cilja. Naša procjena je bila da nam je promjena u stručnom štabu neophodna i doveli smo trenera za koga vjerujemo da može da nam donese željeni rezultat".

Čović je za kraj dodao da se u Crvenoj zvezdi Telekom puno radilo u prethodnom periodu i da vjeruje da će se to isplatiti.

"Potreban nam je mir i još samo malo strpljenja. Podsjetiću još jednom da Crvena zvezda u junu 2011. godine praktično nije postojala, a sada smo došli u situaciju da nas jedna utakmica dijeli od plasmana u Evroligu", istakao je predsednik crveno-bijelih.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC