• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Gledamo samo naprijed

"Dogodile su se određene promjene i sada svi treba da se prilagodimo na sve to.", izjavio je kapiten Zvezde pred Fajnal for ABA lige.

 Rakočević: Gledamo samo naprijed  Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom užurbano se sprema za Fajnal for ABA lige, koji se od 25. do 27. aprila održava u Laktašima.

Završni turnir regionalnog takmičenja za crveno-bijele stiže u nezgodnom trenutku. Doživjeli su dva poraza u Superligi Srbije, od mega Vizure i Metalca, dogodila se smjena trenera...

Igor Rakočević, kapiten Crvene zvezde Telekom smatra da to ne bi smjelo da se odrazi na pripremu duela sa Radničkim iz Kragujevca u polufinalu F4 turnira u Laktašima.

"Prethodnih dana u našem taboru desile su se neke nepredviđene stvari. Izgubili smo utakmice u kojima smo bili favoriti, promijenili smo trenera, ali mi moramo da gledamo naprijed. Dogodile su se određene promjene i sada svi treba da se prilagodimo na sve to. Međutim, ono što je najvažnije je da treniramo veoma kvalitetno, sa velikom motivacijom i koncentracijom. Svjesni smo šta nas čeka u Laktašima i svi smo maksimalno posvećeni tome", izjavio je za klupski sajt Rakočević, koji je ove sezone sa Zvezdom već osvojio trofej Kupa Radivoja Koraća, a sada ih jedna pobjeda dijeli od plasmana u Evroligu.

Iskusni košarkaš izneo je i prve utiske o radu sa novim trenerom Dejanom Radonjićem.

"Dobro ga poznajem još kao igrača. Znam kako je naporno trenirao i kakav je profesionalac bio. To je jako važna referenca, jer to je u sklopu ličnosti. Ako je neko bio profesionalac i toliko posvećen kao igrač, sigurno je takav i kao trener ili u bilo kom drugom poslu. Ubijeđen sam da ima ogroman kapacitet i da će biti veliki trener", pohvalio je novog šefa stručnog štaba kapiten crveno-bijelih.

Rakočević "rešeta" protivničke mrežice ove sezone, što potvrđuje i to da je u ABA ligi i Superligi na drugom mjestu tabele strijelaca. U ligaškom dijelu regionalnog takmičenjau prosjeku je bilježio 15,76 poena po meču, dok je u Superligi u dosadašnjih šest kola prosječno postizao 16,6 pogodaka.

On ističe da je samo važan rezultat ekipe, a da svaki igrač treba da pruži maksimum i tako svojim učinkom pomogne timu. Priznaje da su mu posljednji porazi protiv Metalca i Mega Vizure teško pali.

"Niko ne želi trijumf više od nas igrača, direktnih učesnika na terenu. Zato i poraze najteže preživljavamo. Ne volim da gubim ni u šahu, a kamoli na košarkaškom terenu gdje sam proveo cijeli život. Mislim da smo iz ta dva neočekivana poraza izvukli pouke i da sada treba potpuno da se fokusiramo samo na ono što je ipred nas".

A, ono što predstoji Rakočeviću i drugovima je težak ispit - duel sa Radničkim u polufinalu ABA lige, meč koji su mnogi okarakterisali kao utakmicu sezone.

"Nezahvalno je u ovom trenutku bilo šta prognozirati. Sistem takmičenja je takav, igra se po jedna utakmica i može svašta da se desi. Iskreno vjerujem da imamo kvalitet i snagu da pobijedimo Radnički i plasiramo se u Evroligu. I Radnički je kao i mi u dosta slabijoj formi u posljednje vrijeme. To je neočekivano i malo ko je to mogao da predvidi. Međutim, ta polufinalna utakmica može mnogo toga da promijeni, jer ko pobijedi dobiće značajan zamajac što u velikoj mjeri može da promijeni dalji tok sezone", rekao je Rakočević i naglasio da bi im podrška sa tribina u Laktašima mnogo značila.

"Poseban je osjećaj kada ste na terenu i kada sa tribina dobijete podršku kakvu vam pružaju navijači Zvezde. Uzdamo se u njihovu pomoć, a mi ćemo pokušati da im se odužimo dobrom igrom", dodao je kapiten Zvezde.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC