• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomašević za MONDO: Srbiji glavna riječ u ABA

"Dešavanja oko ABA lige, nepoznavanje propisa od strane 'Sidre', još jedan pokazatelj da srpski klubovi treba da vode glavnu riječ", smatra Tomašević.

 Tomašević za MONDO: Srbiji glavna riječ u ABA Izvor: MONDO

Potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević, tokom boravka u Banjaluci i učešća u akciji "Fer plej je pobjeda", pričao je o trenutnoj sitaciji u KSS Srbije, ABA ligi, fajnal foru u Laktašima, te nastupu srpske reprezentacije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

"Dešavanja oko ABA lige, tj. nesnalaženje i nepoznavanje propisa od strane 'Sidre', još jedan je pokazatelj da srpski klubovi treba da vode glavnu riječ, kako bi sama organizacija bila bolja. Prije svega, volio bih da se poboljša saradnja Republike Srpske i Srbije, da se uspostave bolje veze, a zašto ne razmišljati i o nekoj zajedničkoj ligi", tvrdi potpredsjednik KSS.

Obzirom da je stanje u Košarkaškom savezu Srbije izuzetno teško, potpredsjednik Saveza naglašava da svi srpski klubovi moraju da se usaglase, kako bi se stekli uslovi za poboljšanje trenutne situacije.

"Apelujem na sve da se postigne jedinstvo unutar naše organizacije. Najuticajniji i najbitniji ljudi iz košarkaških klubova moraju da sjednu za sto i da se svi zajedno dogovorimo šta je naša budućnost, a ne da živimo u nekim prošlim vremenima. Treba da vidimo šta je realno, a tek onda da donosimo odluke. Kakva god ona bude, biće bolja od trenutne situacije", kaže Tomašević.

Od 25. do 27. aprila u Laktašima biće odigran završni turnir ABA lige. Na fajnal for plasirali su se Igokea, Crvena zvezda, Radnički i Partizan. Tomašević smatra da takmičenje nikada nije bilo neizvjesnije i da je teško prognozirati ko će na kraju izaći kao pobjednik.

"Biće veoma neizvjesno. Poslije ovolikog broja utakmica, četiri najkvalitetnije ekipe došle su u samu završnicu. Svi imaju jasne ambicije, da se plasiraju u finale, kako bi stekli mogućnost da igraju Evroligu sljedeće godine. Mada, ko zna šta još može da se desi. Možda čak i sam ulazak neće biti dovoljan. Što se tiče organizacije završnog turnira u Laktašima, i u razgovoru sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom istakao sam da ne sumnjam da će sve biti na najvišem mogućem nivou. Siguran sam da ćete nas dočekati raširenih ruku, plašim se samo kako ćemo se mi iz Beograda ponašati", naglasio je Tomašević.

Košarkaši Srbije u septembru će učestvovati na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. U grupi B igraće sa Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom, Makedonijom, Litvanijom i Letonijom.

"Biće to izuzetno važno takmičenje za nas. Poslije dva neuspješna nastupa, na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, odnosno teško izborenog odlaska u Sloveniju, nadu mi daje to što naši reprezentativci igraju više i bolje nego što su igrali u prethodnim sezonama. Četiri naša igrača nosioci su, u ovom trenutku, najdominantnije ekipe CSKA iz Moskve. I ostali igraju mnogo bolje nego ranije. To nam daje nadu da možemo da napravimo bolji rezultat nego što je to bilo na posljednjem prvenstvu u Litvaniji", kazao je Tomašević.

(B. Jakovljević, MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC