• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: Igokea dobila Široki i mjesto broj 1

Igokea u meču sedmog kola Lige 6 na svom parketu savladala Široki sa ubjedljivih 80:64 i preuzela prvo mjesto na tabeli Lige 6.

 LIGA 6: Igokea dobila Široki i mjesto broj 1 Izvor: MONDO

Aleksandrovčani su se revanširali Širokom za poraz u drugom kolu (85:77) i ubjedljivim trijumfom u subotu u Laktašima 80:64 (15:18, 36:14, 11:22, 18:10) preuzela lidersku poziciju na tabeli sa skorom 6-1 i boljom koš razlikom.

Osim toga ovom pobjedom došla je i do boljeg međusobnog skora sa Širokim što će joj donijeti prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Ekipa Dragana Bajića nije počela dobro ovaj meč i poslije prvih deset minuta na semaforu je stajalo 15:18 ali sve se promijenilo u drugom periodu koji je, kako se na kraju ispostavilo, bio koban za Širokobriježane.

Početkom druge četvrtine Igokea je prvo napravila seriju 6:0 koju je zaustavio Šutalo trojkom za 21:21, a par minuta kasnije uslijedila je furiozna serija Igokee koja je prelomila utakmicu.

U samo 160 sekundi Igokea je zabila 13 poena i sa 28:26 otišla na 41:26 a Široki je tek poslije tri minute igre uspio da ubaci loptu kroz obruč.

Presudna druga četvrtina završena je 36:14 u korist Igokee za 51:32 na poluvremenu, a Štemberger je briljirao u ovoj dionici sa 13 postignutih poena, od ukupno 17 na ovom meču.

Izgledalo je da će drugo poluvrijeme biti formalnost za najbolju ekipu u regularnom toku sezone u ABA lige ali umjesto toga Široki je maestralno odigrao treću četvrtinu i ponovo vratio neizvjesnost u gotovo odlučen meč.

Polovinom treće četvrtine Široki je pri rezultatu 57:37 krenuo da sipa koševe, ubacili su sedam vezanih poena, Dragan Bajić pozvao je tajm aut s namjerom da zaustavi seriju Širokobriježana, ali ona je nastavljena i poslije predaha i gosti su u samo četiri minute serijom 14:0 prišli na samo „minus šest“ – 57:51.

Uslijedilo je nekoliko promašaja na obje strane, a onda je mladi Klještan trojkom trideset sekundi prije kraja treće četvrtine prekinuo crnu seriju domaćih.

U posljednjih deset minuta ušlo se sa rezultatom 62:54, ali Igosi nisu dozvolili da utakmica ode u egal završnicu, iako je Široki još jednom bio blizu toga, kada je Šutalo pogodio za 64:58.

Igokea je, međutim, svjesna da joj osim pobjede treba i trijumf sa više od osam poena razlike kako bi bila bolja od Širokog u međusobnom skoru pred početak plejofa, zaigrala mnogo bolje i došla do ubjedljivije prednosti koju su sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja u završnici povećali na konačnih 80:64.

Izvođenje slobodnih bacanja bio je jedan od segmenata igre u kojem je Igokea večeras briljirala i koji joj je na koncu donio ubjedljiv trijumf, a koliko su dobri u tome bili pokazuje podatak da su ubacili 26 od 29 penala.

Najzaslužniji za pobjedu Igokee bili su Štemberger sa 17, Jorović sa 16, Hemonds sa 15 i Joksimović sa 10 postignutih poena, dok je u ekipi Širokog Šakić upisao 17 poena, a Šutalo i Barać sa po 14 poena.

U drugoj utakmici sedmog kola Lige 6 Radnik iz Bijeljine napravio je veliko iznenađenje pobijedivši u gostima favorizovanu Čapljinu rezultatom 68:66. Domaćim košarkašima nisu pomogla ni 32 poena Nemanje Kovačevića.

Utakmica između Bosne i Mladosti Mrkonjić Grad igra se 24. aprila.

Rezultati 7. kola Lige 6:

Igokea – Široki 80:64
Čapljina – Radnik 66:68
Bosna – Mladost 24. aprila

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC