• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aco Petrović: Čudna, čudna utakmica

Selektor Bosne i Hercegovine Aleksandar Petrović smatra da je prvog finalistu ABA lige odlučila "čudna taktika" Miroslava Mute Nikolića.

 Aco Petrović: Čudna, čudna utakmica Izvor: MONDO

Crvena zvezda je u polufinalnom dvoboju prepunom preokreta i dramatičnosti savladala kragujevčki tim (79:78) i prvi put u ovom vijeku izborila nastup u Evroligi.

Prva reakcija na dvoboj Beograđana i Kragujevčana od strane selektora BiH i bivšeg trenera Cedevite bila je - "čudna, čudna utakmica".

"Čudnom ju je napravio moj kolega Muta Nikolić svojom taktikom ‘bezobrazne zone’… Mora se priznati da je taktika urodila plodom osim u periodu kad je Zvezda napravila 16:0 u seriji. Radnički je bio veoma blizu finala, ali je Teriko Vajt u završnici promašio četiri bacanja. Pobijedio je, ne mogu reći bolji tim jer je Zvezda imala više sreće. Muta se ‘kockao’ zonom, a ‘pao’ je na banalnim stvarima - četiri slobodna bacanja", rekao je popularni Aco Trica u izjavi za "Arenu sport" .

Prema njegovim riječima, "potez utakmice" napravio je Zvezdin Demarkus Nelson u posljednja dva napada kada je fantastično iskontrolisao Aleksandra Ćapina.

"Osim promašenih bacanja Vajta, odlučila je i sjajna Nelsonova odbrana".

Selektor BiH je prokomentarisao i drugi polufinalni dvoboj u kojem domaća Igokea dočekuje Partizan m:ts. Blagu prednost, Petrović je dao crno-bijelima.

"Igokea je ove sezone u Laktašima izgubila samo od moje Cedevite i to bi mogao biti 'X faktor', ali Partizan nije ista ekipa sada kao i prije nekoliko mjeseci. Rad Duleta Vujoševića je evidentan kao i napredak njegovog tima. Ipak treba zaboraviti sve faktore pred utakmicu, ali moram reći da blagu prednost dajem crno-bijelima".

Petrović se takođe osvrnuo i na organizaciju samog Fajnal-fora koja je gradić Laktaše dovela na mapu košarkaške Evrope.

"Napravili su fantastičnu stvar, čitavu sezonu su bili prvi i iza kluba, trenera Dragana Bajića je sjajna sezona. Ali, moram da napomenem jednu stvar. Sljedeću sezone će im biti mnogo teže da zadrže ovo sada jer će se rivali prema njima odnositi sa mnogo više respekta. Moraju da se dokažu naredne sezone", podvukao je selektor BiH.

(N. Š. /MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC