• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Ovo samo meni može da se dogodi

Trener Radničkog bio vrlo neraspoložen poslije poraza od Zvezde u polufinalu F4 ABA lige u Laktašima. "Imali smo ih, ali smo sve promašili".

 Nikolić: Ovo samo meni može da se dogodi Izvor: MONDO

U Radničkom velika tuga...

Kragujevčani su imali dobijen meč protiv Crvene zvezde, ali su prvo mjesto u redu za Evroligu izgubili prvenstveno sopstvenim greškama, kojih je u posljednja dva minuta bilo mnogo.

Više od pola sata po završetku utakmice pred novinarima se pojavio trener "đavola" Miroslav Nikolić. Bio je vrlo neraspoložen zbog propuštene prilike.

"Sve ste vidjeli i dovoljno se razumijete da znate šta je odlučilo. Imali smo ih...", počeo je Nikolić.

"Samo meni može da se desi da mi neko tamo iz Užica da koš sa pola terena, a da moji igrači ne mogu da pogode otvorene šuteve i slobodna bacanja u trenucima kada igramo Evroligu. Mi smo promašili sve i zato oni (Crvena zvezda prim.aut) igraju Evroligu, a mi ne", utučeno i ljutito je konstatovao strateg Kragujevčana.

Trener Radničkog rekao je da je pokušao promjenama u odbrani da utiče na psihološki poljuljane igrače Zvezde.

"Promijenili smo taktiku u odbrani i više smo provocirali Zvezdine igrače da šutiraju. Veći dio utakmice smo dobro funkcionisali. Oni su bili nervozni i pod pritiskom, to smo znali. Imali smo period kada je Zvezda povela 'plus devet'. Smogli smo snage da napravimo preokret i da se dobije jedna institucija kao što su Zvezda i Partizan. Vodili smo 78:72 dva minuta i 40 sekundi prije kraja i nismo uspjeli da damo koš. A, računao sam da ako dao 80 poena da ćemo dobiti utakmicu. Međutim, dogodi nam se da NBA igrač promaši bacanja, i da je pogodio opet bismo pravili faul. Na kraju smo imali otvoren šut, promašili...".

Razlog u vrlo lošoj završnici Radničkog, Nikolić je pronašao u padu koncentracije i informaciji koju je poslao svojim igračima, a koju oni nisu uspjeli da sprovedu u djelo.
"Rekao sam im da Stiven Marković prenosi loptu, ali nisu primili tu informaciju. Imali smo 9 sekundi da završimo utakmicu, Zvezda nije pravila faul, mi smo promašili... Tražio sam da Stiven Marković uzme loptu, da Ćapin ide na dva, ali nisu dobili tu informaciju, pogriješili su", rekao je Miroslav Nikolić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC