• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA F4: I Partizan mt:s stigao do cilja!

Crno-bijeli slomili domaćina F4 sa 10 trojki iz 23 pokušaja, od toga šest u drugom poluvremenu, nakon što je Igokea povela sa pet poena razlike.

 ABA F4: I Partizan mt:s stigao do cilja! Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana mt:s vraćaju se u borbu za prvaka ABA lige!

Poslije pet uzastopnih titula Partizana u regionalnom takmičenju, a onda i poraza od Cedevite u prošlogodišnjem polufinalu u Tel Avivu, potpuno novi, mladi tim crno-bijelih, u Laktašima je stigao na korak od trofeja.

Što je najvažnije za klub iz Humske 1, plasmanom u finale ABA lige obezbijeđen je kontinuitet nastupa u Evroligi, započet još u sezoni 2001/02.

Zato se u subotu od 20.30 časova može očekivati bespoštedna, ali ipak malo rasterećenija utakmica "vječitih rivala", pošto su oba kluba ostvarila cilj o kojem se pričalo mjesecima.

Plasmanom Partizana i Zvezde u finale postalo je jasno ko sa Jadrana ide u kontinentalnu elitu i neće biti potrebe da Evroliga u narednim nedjeljama vrši inspekcije i utvrđuje da li najbolji timovi ABA lige ispunjavaju ili ne ispunjavaju logističke uslove za ulazak u privilegovano društvo CSKA, Barselone, Reala, Olimpijakosa...

Igokei ostaje žal što prvo mjesto u ligaškom dijelu sezone i partije iznad svih očekivanja neće biti krunisane trofejom, ali u četvrtak je Partizan mt:s bio bolji - 57:63 (15:17, 10:6, 15:18, 17:22).

U obostrano tvrdoj i bespoštednoj igri, sa toliko kontakta da je sreća što nije došlo do ozbiljnijih incidenata, domaćin je gotovo čitavim tokom treće četvrtine kontrolisao rezultat i ozbiljno prijetio da će srušiti velikana iz Beograda.

Briljantni Korsli Edvards doveo ih je u vođstvo od 36:30, a plejmejker Klif Hemonds u 28. minutu pogodio trojku za 39:34. Kako su teško postizani koševi, tih "plus pet" djelovali su kao ozbiljna prednost, međutim, crno-bijeli su od tog trenutka ušli u seriju trojki kakve se ne bi postidjeli ni najbolji timovi iz baltičkih zemalja.

I što je posebno zanimljivo, nijednu od šest trojki, kojima je riješeno pitanje pobjednika, nije ubacio najbolji Vujoševićev šuter Davis Bertans!

Trojku Hemondsa "vratio" je Žofri Lovernj, zatim je iz lijevog ćoška pogodio i Bogdan Bogdanović za 40:40, da bi u četvrtoj četvrtini dvije "bombe" iza linije 6,75 metara ispalio Dragan Milosavljević i potom još dvije Vladimir Lučić.

Igokeinim veteranima na drugoj strani je počelo da ponestaje i snage, njihovi šutevi uporno su se odbijali od obruča i crno-bijeli su od napetih 49:45 došli do rekordne prednosti od 58:45! "Igosi" su prišli na 58:49, ali im je Lučić svojom drugom trojkom stavio do znanja da od preokreta ne može biti ništa.

Tek nakon toga je Hemonds prekinuo "post" domaćeg tima od osam minuta bez pogotka iz igre. Prekasno...

Lučić je svih 11 poena ubacio u drugom poluvremenu i njegov učinak u tom dijelu meča vjerovatno je bio tas na vagi koji je donio prevagu gostima. Na drugoj strani se itekako osjetio manjak koševa nekih bitnih igrača, poput Branka Jorovića (2p), koji se mnogo potrošio na igru u odbrani, ali i Štembergera, Brkića, Komatine...

IGOKEA: Adamović, Dozet 2, Jorović 2, Komatina 4, Gajović, Šulović, Bocka, Brkić 6 (5sk), Hemonds 15 (6sk), Joksimović 9 (4sk, 4as, 5izg), Edvards 19 (11sk), Štemberger.

PARTIZAN MTS: Lovernj 12 (4sk), Milutinov, Vesterman 4 (3sk, 4as, 5izg), Gordić 2, Lučić 11, Milosavljević 9, Bogdanović 5, Gagić 5, Musli (6sk), Čakarević, Đekić, Bertans 15 (6sk).



Meč u Laktašima obilježila su i brojna koškanja, prvenstveno Edvardsa sa Lučićem, Lovernjom i Vestermanom, što su možda i neraščišćeni računi iz prethodne utakmice ova dva tima, odigrane u hali Pionir.

Na 5:45 minuta prije kraja Vesterman je dobio tehničku grešku zbog pokušaja da se obračuna sa gorostasnim Amerikancem, a potom je došlo i do gužve na tribinama - provokacija navijača Igokee i, tako je bar djelovalo, međusobne tuče Grobara.

Svima je odahnulo kada se intervencijom policije situacija smirila, a utakmica bila nastavljena poslije tri-četiri minuta pauze.

Timovi su poslije katastrofalnog šuterskog izdanja u prvom poluvremenu uspjeli da makar malo poboljšaju preciznost, ali opet je teško sjetiti se meča u kome se niko nije izdigao ni do 35 odsto ubačaja iz igre (Igokea 32, Partizan 33 odsto).

Puleni Dragana Bajića uspjeli su da nadskaču crno-bijele (37:30, u napadu 11:7), međutim, šutom za tri poena 4/24 i sa 15 izgubljenih lopti su obesmislili sav trud u reketu.

Igokea je prvi put povela tek slobodnim bacanjima Edvardsa u 20. minutu, kojima je i postavljen konačan rezultat poluvremena - 25:23.

Crno-bijeli su "otvorili" utakmicu trojkama Milosavljevića i Bertansa, a Letonac je zatim pogodio još dva puta iza linije od 6,75 metara, za vođstvo od 14:8.

Međutim, Partizan se do odlaska na odmor nije pomjerio sa te četiri trojke, a maksimalnu prednost od 17:10, poslije koša i dodatnog bacanja Vestermana, imao je u 8. minutu. Marko Brkić trojkom je donio Igokei priključak, da bi Edvards (8p, 9sk za poluvrijeme) u "rovovskoj" borbi donio malu prevagu ekipi iz Laktaša.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC