• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Derbi u finalu, ima li šta ljepše?

Crno-bijeli mladići smatraju da su radom zaslužili plasman u finale ABA lige i obećavaju da će protiv Zvezde dati sve od sebe da "dovrše posao".

 PARTIZAN: Derbi u finalu, ima li šta ljepše?  Izvor: MONDO

Davis Bertans načeo je Igokeu trojkama u polufinalnoj utakmici, a Dragan Milosavljević i Vladimir Lučić je "nokautirali" istim oružjem.

Između tih koševa stalo je mnogo borbe i kontakta, udaraca i modrica, od kojih je jedna "pronašla" svoje mjesto ispod oka sjajnog šutera iz Letonije.

"Bila je teška utakmica, sa dosta 'tuče'. Po tome smo držali korak sa njima, a onda zaigrali još žešće i mislim da smo ih tako iznenadili, jer oni kao da su očekivali da ćemo se mi skloniti", rekao je Bertans poslije meča u Laktašima.

Partizan mt:s u finalu će igrati protiv "vječitog" rivala, Crvene zvezde Telekom, koja je preokretom u posljednja dva minuta eliminisala kragujevački Radnički.

"Beogradski derbi. Biće vrlo teško, kao i svaki put. Važno je pobijediti Zvezdu, bez obzira da li je u pitanju Fajnal for ili ligaški dio sezone. Ne mogu da kažem ko je favorit", oprezan je Bertans.

Za razliku od Letonca, koji ima "duplu krunu" iz prethodne sezone, Leo Vesterman će u subotu od 20.30 časova imati priliku da osvoji prvi trofej sa crno-bijelima.

"Utakmica protiv Igokee više je ličila na šah nego na košarku. Bila nam je važna samo pobjeda i tako smo odigrali. U finalu je derbi, a ima li šta ljepše od toga? Svi smo uzbuđeni i jedva čekamo. Uradićemo sve da pobijedimo i dovršimo posao", rekao je "galski pjetlić".

Dragan Milosavljević priznaje da se tim istrošio u četvrtak, ali ne vjeruje da će to imati uticaja na finalni okršaj.

"Ostvarili smo veliki uspjeh. U finale ulazimo rasterećeni i tu onda nema umora. San svakog igrača je da igra finale Jadranske lige".

Mladi bek Bogdan Bogdanović trojkom je izjednačio na 40:40 i Partizan je već u sljedećem napadu stekao vođstvo, koje nije ispuštao do kraja.

"Mislim da smo zaslužili ovo svojim radom i talentom. Mnogo utakmica ove sezone smo izgubili na jedan poen, ali nastavili smo da radimo i vratilo nam se sada, kada je više nego značajno. Ovom pobjedom smo se plasirali u Evroligu i tako sačuvali tim za sljedeću sezonu", primjetio je Bogdanović.

"Osjećaj je nevjerovatan. U finalu očekujem veliku borbu, a za ostalo ćemo da vidimo. Ne mislim da će umor biti faktor jer smo mladi igrači i brzo se oporavljamo", dodao je on.

Zanimljivo je da su košarkaši Igokee, utučeni zbog poraza, napustili dvoranu na drugi izlaz i tako izbjegli susret sa novinarima.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC