• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Maratonski duel Čikaga i Bruklina

Bulsi poslije tri produžetka pobijedili Netse i poveli 3:1 u seriji prve runde plej-ofa.

 NBA: Maratonski duel Čikaga i Bruklina  Izvor: MONDO

Čikago Bulsi i Bruklin Netsi odigrali su u noći između subote i nedelje jednu od najzanimljivijih utakmica NBA lige ove sezone. Svakako, najzanimljiviju u plej-ofu.

Poslije skoro četiri sata igre (tri sata i 57 minuta) domaći Čikago uspio je u trećem produžetku da obezbjedi pobjedu 142:134 i dođe na korak od plasmana u drugu rundu plej-ofa. Bulsi trenutno vode 3:1 i potrebna im je još jedna pobjeda, a naredni duel igraće se u Bruklinu.

Gosti su tri minuta prije kraja četvrte četvrtine imali čak 14 poena prednosti, ali je tada stvar u svoje ruke preuzeo bek Čikaga Nejt Robinson. Postigao je 12 vezanih poena i onda asistirao Karlosu Buzeru za izjednačenje.

Robinson je ukupno postigao 34 poena, od kojih 24 u posljednjoj četvrtini!

U produžecima nije viđena kvalitetna košarka, a veću koncentraciju pokazali su igrači Čikaga. Poslije 10:10 i 6:6, dobili su treći produžetak 15:7.

Uz Robinsona, u Bulsima se po broju ubačenih poena istakao Buzer (21), a Kirk Hajnrih i Joakim Noa po "dabl-dabl" učinku. Hajnrih je imao 18 poena i 14 asistencija, a Noa 15 poena i 13 skokova.

Goste je predvodio Deron Vilijams s 32 poena i 10 asistencija. Bruk Lopez je imao 26 poena i 11 skokova, Džo Džonson 22 poena, a Redži Evans 15 poena i 13 skokova.

Oklahoma je i bez povrijeđenog Rasela Vestbruka, koji je propustio prvu utakmicu u petogodišnjoj NBA karijeri, uspjela da po treći put u seriji savlada Hjuston - 104:101.

Goste je predvodio Kevin Durant sa 41 poenom, 14 skokova i četiri asistencije. Daleko iza njega bili su Serž Ibaka (17 poena, 11 skokova), Redži Džekson (14 poena), Kevin Martin (12 poena) i ostali igrači Tandera.

Najefikasniji u ekipi Hjustona bio je Džejms Harden sa 30 poena.

Pobjedu Oklahomi, koja je uspjela da izgubi 26 poena prednosti iz druge četvrtine, donio je Durant trojkom 42 sekunde prije kraja utakmice, kojom su gosti poveli 100:99. Poslije toga uslijedila je penal završnica, u kojoj su Tanderi bili sigurniji.

Memfis je čvrstom odbranom na domaćem terenu uspio da zaustavi Los Anđeles Kliperse - 104:83 i izjednači na 2:2 u seriji.

Po 24 poena Marka Gasola i Zaka Rendolfa, uz po 15 Tajšona Princa i Majka Konlija, bili su dovoljni za pobjedu Grizlisa. Konli je, takođe, imao 13 asistencija, a Gasol isto toliko uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani, Klipersi nisu imali mnogo raspoloženih igrača. Samo trojica uspjeli su da postignu dvocifren broj poena: Blejk Grifin (19, uz 10 skokova), Kris Pol (19) i Džamal Kraford (12).


Atlanta i Indijana za sada igraju bez brejka. Poslije dvije pobjede Pejsersa na domaćem terenu, sada su slavili Houksi - 90:69 i smanjili na 1:2 u seriji.

S obzirom da su za dva poena šutirali samo 27,2 odsto (22-81), a za tri tek 16 odsto (4-25), košarkaši Indijane nisu imali čemu da se nadaju u Atlanti.

Domaći tim predvodio je Al Horford sa 26 poena i 16 skokova, a goste Dejvid Vest sa 18 poena.

REZULTATI U SERIJAMA PRVE RUNDE PLEJ-OFA:

Istok

Majami - Milvoki 3:0
Bruklin - Čikago 1:3
Indijana - Atlanta 2:1
Njujork - Boston 3:0

Zapad

Oklahoma - Hjuston 3:0
L. A. Klipers - Memfis 2:2
Denver - Golden Stejt 1:2
L. A. Lejkers - San Antonio 0:3

(MONDO, foto: Beta/AP/ Jim Prisching)
nba

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC