• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Todorić: Niko nije vjerovao u nas

"Kada smo počeli sezonu, ne vjerujem da je neko drugi sem nas očekivao da ćemo šesti put osvojiti ABA ligu", kaže sportski direkor Partizana mt:s.

 Todorić: Niko nije vjerovao u nas  Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana mt:s u subotu uveče pobijedili su Crvenu zvezdu Telekom u Laktašima (71:63) i došli do šeste titule regionalnog prvaka.

Crno-bijeli su tako pokazali da ih bez obzira na neke neuspjehe iz ranijeg dijela sezone ne treba otpisivati unaprijed. Kao najveći problem ekipe Duška Vujoševića istican je mlad i neiskusan tim, međutim, igrači Partizana nisu podlegli pritiscima.

Na Fajnal foru ABA lige prvo su pobijedili domaćina Igokeu, a potom i najvećeg rivala Crvenu zvezdu Telekom.

Sportski direktor crno-bijelih Dragan Todorić misli da nikada u istoriji jedan ovako mlad tim nije osvojio tako važan trofej.

"Kada smo počeli sezonu, ne vjerujem da je neko drugi sem nas očekivao da ćemo šesti put osvojiti Jadransku ligu. Nisu bile uzaludne naše priče da smo selektirali mlad i perspektivan tim. Mislim da u istoriji košarke nikada jedan ovako mlad tim nije osvojio tako važan trofej", rekao je Todorić.

On je istakao da Partizan sada ima priliku da završi sezonu "onako kako se očekuje" - sa dva trofeja.

"Radi se o skupu sjajnih momaka, koji imaju izvanredan talenat. Ove godine smo preživjeli desetak poraza na jednu loptu i izašli još jači. Nagovijestili smo krajem ABA lige da sve dolazi na svoje. Sada smo u dobroj poziciji da završimo sezonu onako kako se očekuje od Partizana, da osvoijmo dva trofeja, jer smo jedan izgubili", kazao je Todorić, misleći na poraz u finalu Kupa Srbije od Crvene zvezde Telekom.

Sportski direktor Partizana je dodao da, zbog loše finansijske situacije, osvajanje ABA lige Partizanu "vraća nadu u život".

"Ovo nam daje nadu da nastavimo dalje, jer mi nemamo mnogo izbora. Imamo samo podršku navijača i par sponzora. U Laktašima smo igrali za ugled i za nadu da možemo da živimo i dalje", izjavio je Todorić koji je sa Partizanom, kao igrač, a potom i kao funkcioner, osvojio preko 40 trofeja.

Partizan mt:s je samim plasmanom u finale ABA lige obezbijedio igranje u Evroligi sljedeće sezone.

Crno-bijeli, međutim, neće imati previše vremena da proslave regionalni trofej, pošto ih već 1. maja u Kragujevcu očekuje derbi Superlige protiv Radničkog.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC