• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Nema čišenja u Bostonu!

Džejson Teri postigao posljednjih devet poena za Seltikse u produžetku u kojem je najtrofejniji tim NBA lige uspio da izbjegne "čišćenje".

 NBA: Nema čišenja u Bostonu!  Izvor: MONDO

U noći u kojoj je Majami Hit "počistio" Milvoki Bakse i postao prvi učesnik drugog kola u cijeloj ligi, Njujork Niksi propustili su svoju šansu a novu će dobiti u svom "Medison Skver Gardenu".

U "Boston Gardenu", Karmelo Entoni i Rejmond Felton postigli su 63 poena, svi ostali 27, a "klupa" samo deset, pa i ne treba da čudi što su doživjeli poraz od Seltiksa, koji uprkos svojim problemima odbijaju da se predaju.

Na kraju, uz 29 poena Pola Pirsa, 26 Džefa Grina i 18 Terija uz sjajnu završnicu - 97:90 za Boston.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa ovog meča.

Terija nije bio u situaciji da čuva Džej-Ar Smit kojeg je NBA liga suspendovala zbog toga što je bek Njujorka u trećoj utakmici serije laktom udario upravo Terija, a on ga je potom dodatno kaznio sa dvije ubačene trojke, dva pogođena slobodna bacanja i polaganjem u produžetku, tako kažnjavajući promašaje Entonija na drugoj strani.

Njujork je gubio 20 poena razlike u trećoj četvrtini, ali uspio da izjednači na 84:84 i izbori produžetak. Bilo je i 88:88 kada je Teri podsjetio zbog čega je dobio nadimak "avion".

Boston je djelimično uzvratio udarac Njujorku, ali i dalje važi podatak da nijedan tim nije prošao dalje poslije 0:3. Priliku da dobiju prvu plej-of seriju poslije 13 godina (!?), Niksi će imati u noći između ponedjeljka i utorka na svom parketu.



Lebron Džejms potrudio se da se izostanak Dvejna Vejda ne osjeti u ozbiljnoj mjeri, a u tome mu je pomogao i Rej Alen.

Džejms je postigao 30, a Alen 16 poena u "čišćenju" Baksa na njihovom parketu, prvoj "čistoj" plej-of pobjedi Majamija od formiranja "Velike trojke" - 88:77.

Vejd je propustio tek drugu plej-of utakmicu u karijeri i prvu od 2005. godine, zbog "zareza" koji su uočeni na tri kosti njegovog koljena, ali to nije značilo ništa za ishod ove utakmice, četvrte koju je Majami dobio sa dvocifrenom razlikom.

Majamiju, a Vejdu naročito, prijaće predstojeća pauza, jer drugo kolo neće sigurno početi prije subote. Do tada bi šampioni trebalo da saznaju ime protivnika, a trenutno Čikago Bulsi kao lošije plasirani tim vode 3:1 protiv Bruklin Netsa.

Plejmejker Milvokija Brendan Dženings bio je očajan u vjerovatno posljednjoj utakmici za ovaj klub, jer je od večeras slobodan agent. On je postigao samo tri poena, uz šut iz igre 1/7, a za 23 minuta u igri imao je samo jednu asistenciju.

Monta Elis dao je sve od sebe, ubacio je 21 poen, imao je pet skokova i osam asistencija, ali realno Milvoki nije imao šta da traži u ovoj seriji.

Pogledajte detalje sa ove utakmice.

(MONDO, foto: Tanjug/AP/Elise Amendola, Jeffrey Phelps)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC