• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Skandal u Čačku!

Crveno-bijeli za neslavan završetak juniorskog prvenstva Srbije okrivljuju sudije i delegata finalne utakmice sa Partizanom.

 ZVEZDA: Skandal u Čačku!  Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom u saopštenju tvrdi da su sedmorica njenih igrača isključena "bez razloga" (iako je isključenje kazna predviđena pravilima, u slučaju utrčavanja sa klupe na teren), nakon incidenta prouzrokovanog nesportskim faulom Partizanovog Vasilija Pušice nad Petrom Skoknićem.

Meč je prekinut u 13. minutu, pri vođstvu crno-bijelih od 23:22.

Zvezda tvrdi da je Marko Tejić prije tuče sa protivničkim igračima samo prišao da podigne sa parketa saigrača Skoknića.

"...došlo je do koškanja igrača dva tima, a potom i do tuče, u kojoj su učestvovali Marko Tejić iz Zvezde i Pušica, Milutinov i Andrić iz Partizana. Epilog svega toga je da je Partizanu isključen samo Nikola Milutinov, a Crvenoj zvezdi Tejić i još sedmorica igrača bez razloga, tako da je trener Klipa do kraja meča, odnosno u preostalih 27 minuta, mogao da računa samo na četvoricu košarkaša. U takvim uslovima strateg crveno-bijelih je tražio da se pogleda snimak i jasno utvrdi ko je sve učestvovao u incidentu, prije nego što se donese konačna odluka o isključenjima. Međutim, taj prijedlog je delegat utakmice odbio, a odluke su po starom dobrom običaju donijete tendenciozno u korist Partizana", stoji u saopštenju.

Zvezda dalje ističe da je skandal još većim učinio delegat utakmice Prodanović, koji je crveno-bijelima "ponudio da vrate još jednog igrača na parket, kako bi oformili petorku".

"Kada je trener Klipa predložio da to bude Marko Gudurić, delegat Prodanović je to odbio i ponudio da to bude Petar Vorkapić. I, kada je trener Slobodan Klipa to prihvatio i odlučio da se igra nastavi, na scenu je ponovo stupio delegat Prodanović rekavši da je dozvoljeno vrijeme za prekid meča isteklo, da utakmica ne može biti nastavljena i da je Partizan pobjednik. To je naišlo na opšte oduševljenje svih, pa i potpredsjednika KSS Dejana Tomaševića, koji je utakmicu gledao u društvu Predraga Danilovića, predsjednika Partizana".

Zvezda smatra da je "veliki problem" bio to što je arbitraža finala juniorskog šampionata Srbije povjerena samo dvojici arbitara (Dimovski i Manojlović), koji "nisu u grupi najkvalitetnijih sudija i koji očigledno nisu bili dorasli zadatku".

"Tokom incidenta im je promaklo mnogo stvari, pa su zato donijeli sramne odluke, kojima je isključeno čak osam igrača Zvezde i samo jedan košarkaš Partizana. A, incident su izuzetno grubim nasrtajem na Skoknića započeli košarkaši crno-bijelih, u tuči je učestvovalo mnogo više košarkaša Partizana, ali je isključen samo Milutinov. Zašto?"

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC