• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: Ubjedljive pobjede Igokee i Mladosti

Igokea upisala i sedmi trijumf u košarkaškoj Ligi 6. Aleksandrovčani u 8. kolu savladali Radnik u Bijeljini sa 79:55. I Mrkonjićani lako do pobjede.

 LIGA 6: Ubjedljive pobjede Igokee i Mladosti Izvor: MONDO

Igokea se brzo oporavila od neuspjeha na Fajnal foru ABA lige. Prvih pet minuta igre Radnik je imao prednost, vodio sa 8:5, ali se tada Igokea probudila, napravila seriju 10:0 i na kraju prve dionice vodila sa 19:13. Na isteku 12. minuta igre „Igosi“ su stigli prvi put do dvocifrene prednosti, 27:17, da bi na poluvremenu bilo +13 za Aleksandrovčane - 40:27. Najefikasniji u prvom dijelu igre kod gostiju bio je Branko Jorović sa devet poena, dok se kod Radnika istakao Davor Tolj sa sedam.

I u nastavku meča ista slika na terenu. Igokea je bila dominanta, postepeno je povećavala prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i +25. Na kraju, Aleksandrovčani su slavili sa 24 poena razlike, 79:55. U redovima gostiju iskusni Siniša Štemberger bio je najefikasniji sa 15 poena, Nebojša Joksimović dodao je 11, Jorović je ostao na devet iz prvog dijela igre, koliko je na kraju imao i Kliford Hemonds. Kod domaćih bolji od ostalih bio je Filip Goranović, koji je ubacio 15 poena i bio jedini dvocifren u svom timu.

Mladost je u Mrkonjić Gradu očekivano savladala Čapljinu. Već na poluvremenu bilo je jasno da će Mrkonjićani upisati ubjedljiv trijumf (49:29). Na kraju 80:55. Igor Bijelić kod Bijeljinaca ubacio je 17 poena i dodao šest skokova, a još trojica igrača imali su dvocifren učinak: Petar Ivanić 12, Draško Knežević 11 i Milan Kežić 10. U redovima tima iz Čapljine istakao se Marko Bokšić sa 13 poena, a tri manje imao je Krsto Bjelica.

Mladost sada ima po četiri pobjede i poraza, dok je Čapljina ostala posljednja sa samo jednim trijumfom u osam utakmica.

REZULTATI 8. KOLA LIGE 6 BIH:

BIJELJINA: Radnik - Igokea 55:79,
MRKONJIĆ GRAD: Mladost - Čapljina 80:55,

U srijedu:
ŠIROKI BRIJEG: Široki - Bosna (19 časova).

TABELA: 1. Igokea 7/1, 2. Široki (-1) 6/1, 3. Mladost 4/4, 4. Radnik 3/5, 5. Bosna (-1) 3/4, 6. Čapljina 1/7.

(B. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC