• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica na "autoputu" ka Barsi?

Lokalni list "El Koreo" objavio je da bi reprezentativac Srbije uskoro mogao da krene utabanom stazom, koja od Vitorije vodi prema Barseloni.

 Bjelica na "autoputu" ka Barsi? Izvor: MONDO

Kao i svake sezone u ovo vrijeme, Evropom počinju da se šire glasine i spekulacije vezane za ljetnji prelazni rok.

Kaha Laboral, odnedavno Laboral Kuća, nezaobilazna je u takvim pričama, iz prostog razloga što je godinama unazad poznata kao "odskočna daska" za najveće španske klubove, Real i Barselonu, ali i za NBA ligu.

Najveća atrakcija prošlogodišnjeg prelaznog roka bio je reprezentativac BiH Mirza Teletović, sada član Bruklin Netsa, a ovog ljeta bi to trebalo da bude Nemanja Bjelica.

Podsjećajući na transfere iz Vitorije u Barselonu Pita Majkla, Marselinja Uertasa i Breda Olesona, list "El Koreo" piše da su glasine o prodaji Bjelice Kataloncima "sve intenzivnije" i da bi navijači Laboral Kuće uskoro mogli da progutaju još jednu gorku pilulu, pojačavanjem direktnog konkurenta za trofeje.

"Tačno je da za Nemanju postoji interesovanje Barselone i još nekih velikih evropskih klubova, ali ne bismo da se u završnici sezone pravi konfuzija oko toga, jer su njemu prioritet obaveze u sadašnjem klubu. Nemanja je maksimalno koncentrisan na predstojeći plej-of, gdje smatra da Laboral Kuća može veoma visoko. Uostalom, pokazali su tokom sezone da mogu ravnopravno da se nose i sa Realom i sa Barselonom", prokomentarisao je za MONDO menadžer srpskog reprezentativca Bojan Tanjević.

Bjelici je ovo treća sezona u Vitoriji, gdje je od početka odlično prihvaćen i osjeća taj klub kao svoj.

Međutim, Laboral Kuća je prodajom Olesona Barseloni usred sezone pokazala da nema kapacitet da se bori za sam evropski vrh, što je želja svakog vrhunskog igrača.

Zato nije nerealno da Bjelica već na ljeto potraži novu sredinu i bude zvijezda prelaznog roka u Evropi, kao što je bio ljeta 2010, kada je odlazio iz Crvene zvezde.

"On ima jasan, odličan ugovor sa klubom iz Vitorije, međutim, mi ćemo se rukovoditi njegovim željama. Nije isključena ni mogućnost odlaska u NBA ligu, što je Nemanjin san od prvog dana. Operativci Minesote ga pažljivo prate otkako je draftovan i samo se čeka momenat kada će on biti potpuno spreman da napravi taj korak", dodao je Tanjević.

"El Koreo" takođe navodi da bi odlazak iz Laboral Kuće u NBA bio daleko prihvatljivija solucija za sve kojima je taj klub na srcu.

(I. B. - MONDO, foto: baskonistas.wordpress.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC