• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Papanikolau smijenio Mirotića

Krilni igrač Olimpijakosa proglašen je "Zvijezdom u usponu" Evrolige, ispred dvostrukog uzastopnog osvajača nagrade.

 Papanikolau smijenio Mirotića Izvor: MONDO

Košarkaš Real Madrida Nikola Mirotić nije uspeio da se trijumfalno "ispiše" iz kruga kandidata za nagradu "Zvijezda u usponu" (Rising star)!

Crnogorac sa španskim pasošem dobijao je tu nagradu 2011. i 2012. godine, ali je ovog puta morao da ustupi mjesto nešto starijem rivalu iz Olimpijakosa.

Kostas Papanikolau dobio je priznanje za koje konkurišu igrači mlađi od 22 godine na početku aktuelne sezone, mada je Mirotić još jednom bio statistički najbolji.

Za gotovo identično vrijeme provedeno na parketu, Mirotić je postizao više poena od Grka (11,7:9), bilježio više skokova (5,5:4,5), uz veći indeks korisnosti (14,1:12,2) i bolje procente šuta za dva poena (56,5:47,1 odsto) i sa linije slobodnih bacanja (84,9:73,3).

Papanikolau je znatno bolje šutirao trojke (52,7:32 odsto), dok su u asistencijama, ukradenim loptama i blokadama bili manje-više izjednačeni.

Član Olimpijakosa možda je odnio prevagu zbog napretka koji je pokazao u odnosu na prošlu sezonu, kada je kao relativno neafirmisan igrač odigrao jednu od presudnih uloga u preokretu koji su Pirejci napravili u finalnoj utakmici protiv CSKA.

Jednu od najboljih partija sezone (21p, 12sk, indeks 37) pružio je u meču odluke za plasman u četvrtfinale plej-ofa protiv Himkija. Te večeri šutirao je trojke 6/6, čime je izjednačio rekord Top 16 faze Evrolige.

Prije njega i Mirotića, Evroligine "Zvijezde u usponu" bili su Riki Rubio, Novica Veličković, Danilo Galinari, Rudi Fernandez, Andrea Barnjani i Erazem Lorbek.

Od njih osmorice, četvorica će sa svojim timovima učestvovati na Fajnal foru u Londonu, trojica su NBA igrači, dok Veličković traži način da se vrati na veliku scenu posle duge pauze i problema sa koljenom.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC