• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Radnički se oporavio, poraz Partizana

Radnički u derbiju 7. kola Superlige stigao do vrlo bitnog trijumfa u borbi za prva četiri mjesta. Partizan doživio prvi neuspjeh.

 SL: Radnički se oporavio, poraz Partizana Izvor: MONDO

Poslije burne završnice ABA lige, nastavak takmičenja u Superligi Srbije donio je derbi, odnosno meč između najvećeg gubitnika i dobitnika završnog turnira regionalnog takmičenja u Laktašima.

Radnički je u "Jezeru" dočekao Partizan mt:s u 7. kolu. I pobijedio 81:78 (22:23, 20:21, 21:16, 18:18).

Trijumfom pred oko 2.500 gledalaca Kragujevčani su uspjeli donekle da ublaže bol zbog ispuštene prilike u polufinalu Jadranske lige, kada su imali dobijen meč protiv Crvene zvezde, samim tim i plasman u Evroligu, ali su u nevjerovatnom finišu izgubili.

Takođe, poslije slavlja nad liderom Superlige, Miroslav Nikolić i njegovi puleni opet su ozbiljni kandidati za poziciju koja naredne sezone donosi nastup u ABA ligi, do koje bi teško stigli da su u srijedu poraženi od "parnog valjka".

Junaci Radničkog bili su Teriko Vajt i Miloš Borisov, čije su tri trojke u finišu meča i smirena ruka s penala u najvećoj mjeri uticali na konačan rezultat.

Domaćin se bolje snašao u penal završnici, dok je lopta nakon posljednjeg pokušaja Vladimira Lučića da izbori produžetak sa preko osam metara završila je na obruču.

Vajt je bio brvi strijelac utakmice sa 26 poena (6-9 za tri), dok su po 12 u pobjedničkoj ekipi postigli Birčević, Borisov i Nikolić. Kod crno-bijelih vrlo dobru partiju pružio je Lučić sa 20 poena (4-5 za tri).

Trener Partizana Duško Vujošević u startnu postavu uvrstio je Mihajla Andrića i Nikolu Milutinova. Nije mogao da računa na Dragana Milosavljevića, tako da se na "dvojci" oprobao Vladimir Lučić. Milosavljević se povrijedio na Fajnal foru u Laktašima i pod znakom pitanja je za naredni derbi koji crno-bijele očekuje u subotu u Kruševcu protiv Mege.

Lučić i Vajt obilježili su prvu dionicu susreta u "Jezeru". Obojica su imali stopostotan učinak, kapiten Partizana je postigao 11 poena (tri od tri van linije 6,75 metara), a tamnoputi igrač Radničkog osam (dva-dva za tri poena).

Radnički je poveo, ali poslije dva minuta igre crno-bijeli su sa dvije vezane trojke Lučića preokrenuli rezultat - 7:4. U devetom minutu serijom 8:0 Radnički je ponovo stigao do vođstva 20:19.

Uslijedila je rezultatska klackalica, sve dok Bogdan Bogdanović i Davis Bertans nisu ponovo odveli Partizan na "plus šest" (28:22). Međutim, ni ovu razliku Beograđani nisu uspjeli da sačuvaju. Za kratko vrijeme dozvolili su domaćinu da uhvati priključak, a opet je Vajt imao glavnu ulogu u tom stizanju i prestizanju prednosti crno-bijelih.

Amerikanac je bio sjajan u šutu iz daljine - nove dve "trojke" donijele su promjenu na semaforu 33:31.

Poveo je Radnički i sa 38:33, ali mu to, uz vrlo raspoloženog Vajta u prvih 20 minuta (17 poena 1-1 za dva i 5-5 za tri), nije bilo dovoljno da na odmor ode sa pozitivnim skorom. U Partizanu je proradio Bogdanović (u drugoj četvrtini 1-1 za dva i 2-2 za tri) i najviše zahvaljujući njemu šampion regiona je vodio 44:42.

Minut i po od početka drugog poluvremena crno-bijeli su opet stigli do maksimalnih "plus sedam" (50:43). Đorđe Gagić se odlično snalazio pod oba obruča, ispod svog je bio dobar u skoku, a na drugoj strani efikasan. Upravo njegovim istrčavanjem kontre i "kucanjem" Partizan je stigao do 54:45, pa je Miroslav Nikolić morao da reagujem tajmautom.

Stefan Birčević i Uroš Nikolić su očas posla "trojkom" i "dvojkom" prepolovili prednost protivnika. Bio je to dovoljan signal za Vujoševića da pozove svoje igrače na hlađenje. Ništa se nije promijenilo na parketu, gdje se prvi put od početka meča pojavio Nenad Miljenović. Bivši igrač Partizana je odmah pogodio iz naskoka i potpuno vratio Kragujevčane u igru - 53:55.

Vajt se dugo nije vidio u trećoj četvrtini, a svoje prve poene u drugom poluvremenu postigao je sa linije slobodnih bacanja u 28. minutu. Birčević je pokrenuo Radnički trojkom na "minus devet", ali nije iskoristio šansu za izjednačenje - promašio je oba slobodna bacanja.

Ipak, poslije koša Bogdanovića, koji je Partizan odveo na 60:55, za manje od minut domaćin je napravio seriju 8:0 i stekao novu prednost. Vajt je "vratio" trojku, zatim Miloš Borisov pogodio još jednu i to "divlju" od tablu, da bi Birčević poentirao iz reketa za 63:60 pred posljednjih deset minuta derbija u Kragujevcu.

Dalekometnom paljbom otvorena je posljednja dionica. Prvo Borisov, pa Gordić...

Radnički je najveću prednost imao u 31. minutu 66:60, ali nije uspio dugo da je sačuva dugo. Lučića na košgeterskom učinku nije bilo još od prve četvrtine, ali se vratio u posljednjoj. Vezao je sedam poena, a Partizan je u 35. minutu poveo 73:71.

Ispostavilo se da je to bilo posljednje vođstvo Beograđana. Borisov je opet bio precizan van linije 6,75, kao i smiren u penal završnici. Podršku je imao od Nikolića i Vajta!

Radnički na petom mjestu sada ima učinak 3-4, a Partizan na prvoj poziciji 6-1.

RADNIČKI: Miljenović 4, Sinovec, Ćapin 8 (4as), Jović, Marković, Birčević 12 (6sk), Borisov 12 (3-4 za tri), Nikolić 12 (7sk), Krstović 2, Mijatović 5, Vajt 26, Vuksanović.

PARTIZAN: Andrić, Lovernj 5 (4sk), Milutinov 3, Vesterman 4 (3sk, 3as, 2izg), Gordić 11, Lučić 20, Bogdanović 11 (5sk), Gagić 9 (5sk), Musli 8, Čakarević, Đekić, Bertans 7 (0-2 za tri).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC