• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Warriors dance!

Golden Stejt pobijedio Denver 92:88 i plasirao se u drugu rundu plej-ofa sa ukupno 4:2 u seriji. Čikago i Bruklin igraju "majstoricu".

 NBA: Warriors dance! Izvor: MONDO

Orakl arena, dom Golden Stejt Voriorsa u noći između četvrtka i petka djelovala je kao da se u njoj održava popularni muzički festival "Warrior's dance"!

Svi u žutim majicama, uz bučnu podršku, većim dijelom utakmice na nogama, domaći navijači nosili su košarkaše Golden Stejta do četvrte pobjede u seriji sa Denverom i plasmana u drugi krug plej-ofa NBA lige.

Do pobjede nad Nagetsima, "ratnike" su predvodili Stiven Kari sa 22 poena i osam asistencija, Endru Bogut sa 14 poena i čak 21 skokom i Drejmond Grin sa 16 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Najfeikasniji u gostujućem timu bio je Andre Igudala sa 24 poena, uz devet skokova, dok je Kenet Farid ostvario "dabl-dabl" s 11 poena i 11 skokova.

Iako je Golden Stejt početkom poslednje četvrtine imao velikih 15 poena prednosti, ipak je viđena uzbudljiva završnica. Posle serije grešaka i devet izgubljenih lopti za osam minuta, gosti u uspjeli da priđu na "minus dva" (88:90) 32 sekunde prije kraja, ali Vinston Čendler iz dva pokušaja u jednom napadu nije uspio da ubaci loptu u koš, pa su domaći igrači sačuvali prednost.

Golden Stejt će u drugoj rundi igrati protiv San Antonija, koji je prethodno "počistio" Lejkerse 4:0.

VIDEO

U drugoj utakmici igranoj iste večeri Bruklin je kao gost savladao Čikago 95:92 i izjednačio na 3:3 u seriji. Netsi su tako došli u priliku da postanu tek deveti tim NBA lige koji je uspio da nadoknadi 1:3 u plej-of seriji i prošao dalje.

Bruklin je iskoristio odsustvo trojice povrijeđenih startera Čikaga - Luola Denga, Derika Rouza i Kirka Hajnriha i vodio veći dio utakmice. Bulsi su, ipak, 25 sekundi prije kraja uspjeli da priđu na poen razlike, ali je Andrej Bleč bio siguran sa linije slobodnih bacanja i tako obezbijedio svom timu "majstoricu".

U gostujćem timu čak trojica igrača su postigla po 17 poena - Deron Vilijams, uz 11 asistencija, Džo Džonson i Bruk Lopez, dok je Čikago predvodio Marko Belineli sa 22 poena. Joakim Noa je imao 14 poena i 15 uhvaćenih lopti, a Karlos Buzer 14 poena i 13 skokova.

VIDEO

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC