• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RADNIČKI: Stiven otpušten zbog nediscipline!

Košarkaški klub Radnički okončao je saradnju sa Stivenom Markovićem, znatno prije isteka ugovorenog perioda.

 RADNIČKI: Stiven otpušten zbog nediscipline! Izvor: MONDO

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu Kragujevčana, "najneposredniji povod za odstranjivanje Markovića (28) je njegovo odbijanje da se vrati u igru nakon tajm-auta u susretu sa Partizanom, u sedmom kolu Superlige Srbije".

Uprava Radničkog istakla je da ovakav potez smatra najgrubljim vidom kršenja radnih obaveza.

"Zahvaljujući odgovornosti svih ostalih igrača, koji su bili na raspolaganju treneru Nikoliću, to nije za posljedicu imalo poraz od aktuelnog prvaka, što bi dramatično ugrozilo klupske ambicije - plasman u srpski plej-of. Marković je ovim neshvatljivim odbijanjem ispoljio nepoštovanje, prije svega, svojih saigrača, sa kojima je dijelio i prijatne i teške trenutke sve vrijeme od kada je nosio dres ovog kluba".

Kragujevčani dodaju da "takav stepen ugrožavanja interesa kluba jednostavno više nije bilo moguće tolerisati".

Pored Aleksandra Ćapina, koji u posljednje vrijeme ima problema sa povredama, Radnički će se na poziciji 'jedan' osloniti na mladog reprezentativca Nenada Miljenovića, a ostaje da se vidi može li još neki igrač da pomogne u organizaciji, ako se za tim ukaže potreba.

"Iako raskid saradnje sa Markovićem može da stvori sliku o desetkovanju sastava na poziciji plejmejkera, Radnički ne želi da bude talac bilo čijih nejasnih pobuda, makar to bio i igrač koji je dvije sezone čekan da se doslovce u poslednji čas pridruži pripremama", stoji u saopštenju.

Kragujevčani u subotu dočekuju Konstantin, a poslije prvog dijela Superlige zauzimaju tek peto mjesto i moraće žestoko da se bore za plasman u ABA ligu sljedeće sezone.

Podsjetimo da je Crvena zvezda Telekom prije samo dva dana otpustila Amerikanca Eltona Brauna. On, kao i Marković, bili su licencirani za utakmice Superlige u okviru dozvoljene kvote od četiri stranca.

U Zvezdi je zbog Brauna "izvisio" Predrag Samardžiski, dok u sastavu Radničkog po završetku ABA lige nije bilo mjesta za Metjua Brajan Emeninga.

Sada će oba tima nastaviti takmičenje sa po trojicom stranih košarkaša.

Marković je bio član Radničkog nepune tri sezone, od ljeta 2010, dok je u Crvenoj zvezdi proveo tri i po godine. Bio je član mlađih selekcija Australije.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC