• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Crno-bijeli opet "preslušali" Megu

Raspoloženi lider Superlige Srbije ubacio 13 trojki i u Kruševcu lako pobijedio drugoplasiranu Mega Vizuru - 89:66 (25:22, 19:15, 24:8, 21:21).

  SL: Crno-bijeli opet "preslušali" Megu  Izvor: MONDO

Duško Vujošević i košarkaši Partizana mt:s nisu dozvolili da im uvertira za "vječiti derbi" 8. maja budu dva uzastopna poraza.

Daleko od toga!

Radnički je uspio da prekine seriju crno-bijelih od šest pobjeda u Superligi, ali Mega Vizura tri dana kasnije nije mogla da odoli šampionu. Iako su dva tima ušla u meč 8. kola sa istim skorom (6-1), Partizan je na parketu pokazao da između njih, ipak, postoji razlika u klasi i iskustvu.

Mega ima nekoliko odličnih, iskusnih igrača, možda i nekoliko budućih asova srpske košarke, ali je u dva ligaška duela sa crno-bijelima napravila korak unazad, u odnosu na prikazano u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, kada nije bila daleko od senzacije.

Zemunci su ovaj meč, kao i onaj protiv Crvene zvezde Telekom, organizovali u Kruševcu, kao generalnu probu za nastup u ABA ligi iduće sezone.

Naravno, dvorana u Kruševcu bila je puna navijača Partizana, koji su mogli da uživaju u atraktivnoj i efikasnoj partiji svojih ljubimaca.

Crno-bijeli su na zonsku odbranu Mege odgovorili odlično organizovanim napadima i serijom pogodaka za tri poena, tokom cijele utakmice, dok su u odbrani i sami često pribjegavali već poznatoj varijanti 1-3-1.

Na kraju, u košu domaćina našlo se 13 od 23 lopte upućene van linije 6,75 metara.

Grupu od pet "dvocifrenih" u pobjedničkom timu predvodio je Leo Vesterman sa 17 poena, uz četiri skoka i četiri asistencije.

Davis Bertans postigao je 16, Bogdan Bogdanović 13 (4sk, 4as), Vladimir Lučić 11 (4as), a Nemanja Gordić 10 poena. Blizu njih bio je i Žofri Lovernj sa devet poena i osam skokova.

Bivši igrač Partizana Novica Veličković (21p, 8sk) bio je najefikasniji u redovima Mege, dok je Boban Marjanović bio vrlo dobro čuvan i samo dva od svojih 12 poena dao je u drugom poluvremenu.

U triju mladih reprezentativaca, koje trenira Dejan Milojević, na nivou derbija je koliko-toliko bio Nemanja Krstić sa 10 poena, a podbacili su Nemanja Dangubić i Vasilije Micić.

Domaćin je u prvih 20 minuta uspevao da održi priključak, odnosno da ne dozvoli Partizanu vođstvo veće od 10 poena, ali se u trećoj četvrtini Megina igra potpuno raspala. Crno-bijeli su gotovo svaki promašaj ili izgubljenu loptu protivnika kažnjavali kontrama ili trojkama i Dejan Musli je na kraju treće dionice poentirao za, u tom trenutku, maksimalnih 68:45.

Veličković i Ćakić u 31. minutu su vezanim trojkama nagovijestili nešto neizvjesniju posljednju četvrtinu (68:51), ali Bogdanović, Lučić i Gordić su se brzo postarali da vrate stvari na svoje mjesto.

Partizan (7-1) se okreće duelu sa Crvenom zvezdom Telekom, u kojem će pred svojim navijačima tražiti treću uzastopnu pobjedu u "vječitim" derbijima.

Ta utakmica igra se u srijedu od 21 čas.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC