• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezda od uspavanke do uragana

Crveno-bijeli u drugom poluvremenu primili samo 16 poena. Sloboda bez snage za jači otpor - 85:51 (20:16, 17:19, 30:8, 18:8).

  SL: Zvezda od uspavanke do uragana  Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom "čestitali" su Uskrs svojim malobrojnim navijačima u hali Pionir, ubjedljivom pobjedom nad Slobodom u meču 8. kola Superlige Srbije.

Bez povrijeđenih Savovića i Radivojevića, kao i otpuštenog Brauna, Zvezda je počela utakmicu dosta slabo i nije uspjela da uhvati pravi ritam sve do treće četvrtine.

Čak i kada je uspjela da se koliko-toliko "odlijepi", recimo na 37:30 u 20. minutu, gosti bi brzo uzvratili, u konkretnom slučaju koševima Ljubojevića i Arnautovića za 37:35 pri odlasku na odmor.

Onda je Zvezda konačno zaigrala maksimalno angažovano u odbrani, čemu su ritam davali Demarkus Nelson i Aleksandar Cvetković. Mnogo bolji pristup igri rezultirao je serijom od 17:0 (58:39), koja je kasnije "otišla" čak na 34:4.

Time je vođstvo od 41:39 iz 23. minuta povećano na 75:43, pa da je neko u tom trenutku ušao u dvoranu, ili se uključio u TV prenos (koga nije bilo), vjerovatno bi pomislio da su crveno-bijeli od prvog minuta diktirali žestok ritam i poigravali se sa protivnikom.

Zanimljivo je da gosti skoro 12 minuta u drugom poluvremenu nisu postigli koš iz igre, kao i da su meč završili sa 25 izgubljenih lopti!

I to malo poena što su Užičani ubacili tokom drugih 20 minuta, uglavnom je bila zasluga krilnog igrača Branka Anđića, koji je jedini u svojoj ekipi imao dvocifren učinak (12p).

Najefikasniji u sastavu trenera Dejana Radonjića, koji je sve vrijeme insistirao na brzoj igri i agresivnoj odbrani, bio je sa 17 poena Bojan Subotić. Istakao se još Nelson (12p, 3sk, 6as, 5ukr), Igor Rakočević postigao je 11, a Raško Katić 10 poena.

Svih 10 igrača koji su ulazili na parket upisali su se u listu strelaca. Meč su na klupi presjedili Smiljanić i Đokić, dok je centar Milan Milovanović (4p, 9sk za 18 minuta) vidio šta ga otprilike čeka u nastavku sezone, kada će u borbi pod koševima morati da pruži Katiću što veću podršku.

"Bitna pobjeda za nas. U prvom poluvrmenu nismo bili na svom nivou, ali smo u drugom odigrali onako kako želimo", rekao je Cvetković.

Radonjić je objasnio da je smušen početak meča bio "možda i očekivan u odnosu na ono što smo radili pred utakmicu", ali da je u nastavku bilo mnogo bolje.

"Procenti šuta nisu dobri, radimo naporno da to podignemo", rekao je crnogorski stručnjak.

Na pitanje da li će se Radivojević (rame) i Savović (skočni zglob) oporaviti do srijede i "vječitog" derbija, nije mogao konkretno da odgovori.

"Vuk je počeo sa laganim treninzima, Boris još nije. Znaćemo u ponedjeljak kakva je situacija sa njima dvojicom".

REZULTATI 8. KOLA: (subota)

Radnički Kragujevac - Konstantin 67:60 (40:24)
Mega Vizura - Partizan mt:s 66:89 (37:44)
Crvena zvezda Telekom - Sloboda (37:35)
Metalac Koteks - Vojvodina Srbijagas 19.30

TABELA:
Partizan 7-1, Mega 6-2, Zvezda 5-3, Vojvodina 4-3, Radnički 4-4, Metalac 2-5, Sloboda 2-6, Konstantin 1-7.

PAROVI 9. KOLA
(srijeda): Radnički - Metalac, Sloboda - Vojvodina, Konstantin - Mega Vizura, Partizan - Crvena zvezda.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC