• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: A, sada zvanično, Džejms MVP!

Lebron Džejms ubjedljivo najkorisniji igrač NBA lige, potvrđeno u nedjelju.

 NBA: A, sada zvanično, Džejms MVP! Izvor: MONDO

Informacija koja je "procurila" u petak ozvaničena je u nedjelju - Lebron Džejms najkorisniji je igrač NBA lige u sezoni 2012/2013.

Košarkaš Majamija je u svojoj desetogodišnjoj karijeri u najjačoj ligi svijeta četvrti put proglašen za MVP-a (Most Valuable Player). Džejms se na taj način približio rekorderu sa šest prestižnih priznanja Karimu Abdulu Džabaru, a na korak je od stizanja Majkla Džordana i Bila Rasela (po pet puta).

Sa četiri MVP priznanja izjednačio se sa Viltom Čembrelenom.

Zanimljivo da Džejms nije bio lider ni u jednoj bitnoj statističkoj kategoriji, ali mu je prosjek, računajući sve, ubjedljivo najbolji!

U prosjeku je bilježio 26,8 poena, osam skokova i 7,3 asistencije po utakmici. Takođe, as Majamija je imao 56,5 posto procenat šuta iz igre, što je njegov rekord karijere. Po meču je uspijevao da ukrade 1,7 lopti, da šutira trojke 40,3 procenata i da svoj tim vodi do najboljeg skora u regularnom dijelu NBA lige, odnosno do 66 pobjeda i samo 16 poraza.

Pogledajte najbolje poteze Leborna Džejmsa u sezoni 2012/13.

Majami je sa 27 uzastopnih pobjeda imao drugi najuspješniji trijmufalni niz u istoriji NBA. Džejms je toj seriji doprinio bilježeći prosječno po utakmici 27 poena, 8,1 skok, osam asistencija, 1,9 ukradenih lopti, dok mu je procenat šuta iz igre bio 57,5 posto.

On je u tom nizu ostvario 15 "dabl-dabl" i dva "tripl-dabl" učinka.

Pedantni Amerikanci su izračunali da je Džejms postao prvi igrač koji je na šest uzastopnih utakmica postigao više od 30 poena sa fantastičnim procentom šuta iz igre od preko 60 posto. U sedmom meču protiv Oklahome ubacio je 39 poena, imao je 12 skokova i sedam asistencija, ali je šutirao 58,3 posto.

(MONDO, foto: AP/Matt Slocum, File)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC