• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Šok u Majamiju, Manu spasio Spurse

Čikago Bulsi već u prvoj utakmici polufinalne serije plej ofa na Istoku odnijeli pobjedu sa terena Majamija.

 NBA: Šok u Majamiju, Manu spasio Spurse Izvor: MONDO

Na Zapadu San Antonio do pobjede nad Golden Stejtom tek poslije dva produžetka.

U Majamiju - šok. Povredama desetkovani Bulsi "ukrali" su pobjedu na gostujućem terenu 93:86 iako su ih svi već prežalili.

Bez Rouza, Hajnriha i Denga, Bulsi odigrali ratnički predvođeni fantastičnim Nejtom Robinsonom koji je na parketu proveo skoro 41 minut i završio meč sa 27 poena i 9 asistencija. Slijedili su ga Batler sa 21 košem i 14 skokova, i veliki borac pod koševima Janik Noa sa 13 poena, 11 skokova i 4 asistencije.

Sa druge strane, na svom MVP nivou bio je Lebron Džejms sa učinkom od 24 (samo dva u prvom poluvremenu) poena, 7 asistencija i 8 skokova, ali su zakazali Kris Boš koji je ubacio samo 9, i Dvejn Vejd sa 13 poena.

Bulsi su ponovo pokazali da su "najtvrđa ekipa" u ligi o čemu je poslije meča govorio i mali - veliki heroj Nejt Robinson:

''Igrao sam u karijeri u nekim čvrstim ekipama, ali ovaj tim... je drugačiji. Ova grupa momaka ima nešto posebno!"

Evo kako je igrao Robinson!

Očigledno je da Bulsi ne leže šampionima iz Majamija koji su izgubili samo tri od posljednja 44 meča, ali dva poraza su od Čikaga sa kojima moraju da izađu na kraj ako žele da sačuvaju tron.

"Ja sam stvarno šokiran... ali očigledno je da su oni zaista jako dobar tim", rekao je Lebron Džejms poslije meča na kojem mu je uručen MVP trofej.

Vječni Manu



A u San Antoniju takođe plej of spektakl.

Drama od dva produžetka rešena potezom velikog argentinskog majstora Manu Đinobilija, koji je ubacio pobjedonosnu trojku sekund pre kraja meča za 129:127!

A da Manu nije ubacio ovu trojku sigurno bi svi izvještaju na svijetu počeli pričom o Stivenu Kariju iz Golden Stejta koji je ubacio fantastičnih 44 poena i doveo svoj tim na ivicu još jednog velikog iznenađenja.

A malo je nedostajalo.Možda malo smirenosti i iskustva u redovima Voriorsa koji su vodili sa čak 16 poena razlike 4 minuta prije kraja regularnog dijela utakmice u San Antoniju! Ali domaćin, predvođen veteranima Dankanom, Parkerom i Đinobilijem zna da igra takve mečeve.

Dankan, koji je igrao "samo" 35 minuta (od 58) zbog stomačnih problema, završio je meč sa 19 poena i 11 skokova, Parker je bio blizu tripl dabla učinka sa 28 koševa, 8 asistencija i 8 skokova, dok je Đinobili imao 16 poena i 11 asistencija. Odličan je bio i Deni Grin koji ubacio šest trojki.

Kod Golden Stejta koji i dalje igra bez Dejvida Lija - Stiven Kari je pored 44 koša imao i 11 asistencija, dok su Barns i Tompson ubacili po 19.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC