• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mega već u ABA ligi, Voša na korak

Tri kola prije kraja Superlige, ostala je samo jedna velika dilema vezana za plasman u regionalno takmičenje: Vojvodina ili Radnički?

 Mega već u ABA ligi, Voša na korak  Izvor: MONDO

Partizan mt:s i Mega Vizura sa skorom 9-2 su i matematički obezbijedili plasman u ABA ligu 2013/14, a isto važi za Crvenu zvezdu Telekom (8-3), koja ima tri pobjede više od petoplasiranog Radničkog i 2:0 u međusobnim okršajima.

Mega je obavila glavni dio posla pobjedama nad Radničkim u nedelju, odnosno Metalcem u srijedu, u meču koji je obilježen serijom domaćih od 26:0, odnosno 37:2, između 13. i 25. minuta!

Predvođeni Bobanom Marjanovićem (26p, 18sk, 3as, 4blk, 2ukr - indeks 49) i Novicom Veličkovićem (20p), Zemunci su deklasirali Valjevce rezultatom 90:68, čime su popravili skor protiv "ostatka Superlige" (bez Partizana) na 9-0.

Mega u preostala tri kola gostuje Zvezdi i Slobodi, a dočekuje Vojvodinu i najvjerovatnije će joj biti dovoljna jedna pobjeda da izbjegne četvrtu poziciju, koja podrazumjeva plaćanje "vajld karda" ABA ligi, a najvjerovatnije i okršaj sa aktuelnim prvakom Srbije u polufinalu plej-ofa.

Vojvodina je sigurnim trijumfom nad Konstantinom u Nišu (86:69) stekla veliku prednost u odnosu na Kragujevčane, u trci za posljednjom jadranskom "vizom".

Ekipa Siniše Matića ima skor 7-4, a Miroslav Nikolić i njegovi puleni 5-6.

Odluka bi mogla da padne već u subotu oko 20 časova u sportskom centru Klisa.

Ako "lale" pobijede, definitivno će steći pravo nastupa u ABA ligi, dok će Radnički izostati iz regionalnog takmičenja prvi put otkako su se vršački Lajonsi ljeta 2009. preselili u Kragujevac i prihvatili novo ime.

Situaciju Radničkom dodatno otežava to što je kao domaćin izgubio od Vojvodine sa 15 poena razlike (79:64).

To znači da bi u slučaju manje ubjedljive pobjede u Novom Sadu, Ćapin i ekipa morali da dobiju i preostale dvije utakmice (Sloboda kod kuće, Partizan u Pioniru) i nadaju se da će konkurent doživjeti još dva poraza, od Mege u Zemunu i od Zvezde u Novom Sadu.

"Idemo u Novi Sad da pobijedimo. Valjda će onda biti još kikseva u ovoj ligi, ne samo naših", rekao je Muta Nikolić poslije izgubljenog meča protiv Crvene zvezde.

Ako bi slavili sa 16 i više poena razlike, mogli bi da dozvole sebi poraz od Partizana, uz nova dva poraza Vojvodine, ili da podnesu jednu pobjedu Voše uz svoj maksimalan učinak do kraja Superlige.

Ukoliko Radnički izgubi u subotu, ili neki od rezultata posljednja dva kola "skrene" iz matrice koja mu odgovara, dogodiće se veliko iznenađenje.

"Ponosu Šumadije" ostalo bi tada da utvrdi gdje su pravljene greške i okrene se sezoni u Prvoj muškoj ligi Srbije, što bi uz izboren plasman u Evrokup bila zaista nesvakidašnja realnost.

Osim ako Vojvodina ne bude u stanju da pronađe 150.000 evra za "vajld kard", kao i novac za skidanje blokade transfera od strane FIBA, pod kojom se taj klub nalazi još od 31. maja 2010...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC