• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: "Valjak" protutnjao Valjevom

Partizan mt:s loše počeo utakmicu, ali je već do poluvremena postavio stvari na svoje mjesto i pobijedio Metalac - 62:88 (23:13, 6:24, 20:22, 13:29).

 SL: "Valjak" protutnjao Valjevom Izvor: MONDO

Davis Bertans ubacio je 24 poena (trojke 4/8), a čak osmorica igrača Partizana mt:s na svom kontu su imala između šest i 12 poena u rutinskoj pobjedi nad ekipom Metalca.

Crno-bijeli su popravili skor na 10-2 i u posljednja dva kola im je potreban još jedan trijumf da bi osigurali prvu poziciju i prednost domaćeg terena u polufinalu i eventualnom finalu plej-ofa.

Djelovalo je da će Valjevci, u najgorem slučaju, ozbiljno namučiti crno-bijele, kada je Slavko Vraneš košem u 10. minutu povisio njihovo vođstvo na 23:10 (bilo je 8:0 i 18:7).

Međutim, Bertans je trojkom najavio furioznu drugu četvrtinu aktuelnog šampiona, koji je u 18. minutu prvi put poveo - 27:25, opet trojkom Letonca - da bi Dragan Milosavljević minut kasnije stavio tačku na Partizanovu seriju od 21:2!

Metalac je u trećoj deonici pružio solidan otpor, crno-bijeli su se ponovo "odlijepili" na 54:41, kada su Valjevci iskoristili tehničku grešku klupi gostiju da priđu na osam, potom i sedam poena zaostatka - 49:56.

Presudila je, ipak, druga velika serija crno-bijelih, ovog puta od 14:0 (podsjetimo na seriju Mege protiv Metalca 37:2 u prethodnom kolu).

Nju je "povukao" Nemanja Gordić, podržali su ga Bertans i Žofri Lovernj, pa je u 33. minutu već bilo 70:49 i više nije bilo prostora za povratak neizvjesnosti.

Najbolji u redovima Metalca, koji sa skorom 3-9 dijeli šesto i sedmo mjesto, bili su Vraneš i Stefan Živanović sa po 13 poena.

Partizan mt:s u srijedu gostuje u Nišu, a idućeg vikenda dočekuje Radnički, u meču koji bi za Kragujevčane mogao da bude "biti il' ne biti" po pitanju plasmana u ABA ligu 2013/14.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC