• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezdi bitka, ali ne i rat

Crveno-bijeli dobili derbi 12. kola zahvaljujući seriji od 6:0 u posljednjem minutu. Mega u prednosti, ako završe Superligu sa istim skorom.

 SL: Zvezdi bitka, ali ne i rat  Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nastavili su seriju pobjeda u domaćem prvenstvu, mada su u finišu "plesali" na ivici poraza, slično meču protiv Vojvodine početkom mjeseca.

Šesta pobjeda zaredom ostvarena je, ipak, nedovoljnom razlikom - 84:78 (22:18, 20:20, 18:16, 24:24)!

Zvezda jeste stigla Mega Vizuru na tabeli (skor 9-3), ali klub iz Zemuna ima za jedan poen bolju koš-razliku u međusobnim duelima, što mu daje veliku prednost u borbi za drugu poziciju.

Ako Mega u posljednja dva kola bude makar podjednako uspješna kao Zvezda, biće joj domaćin na startu polufinalne plej-of serije, kao i u "majstorici", ako do nje dođe.

Crveno-bijeli dočekuju Metalac i gostuju Vojvodini, dok će tim Dejana Milojevića biti domaćin Vojvodini, a putovaće u Užice.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Đokić, Subotić 2, Rakočević 19, Mitrović 2, Lazić 5, Simonović 14 (6sk), Milovanović 4, Savović 12 (7sk), Katić 18, Radivojević 2, Nelson 6 (8sk, 12as, 3ukr), Skot.

MEGA VIZURA: Reljić, Krstić, Dangubić 7 (5sk), Drča, Avramović 12, Micić 18 (4sk, 7as), Luković 2, Veličković 17 (9sk), Ćakić 6, Zagorac, Tijanić, Marjanović 16 (10sk, 4blk).

Zvezda se nalazila u vođstvu većim dijelom derbi okršaja 12. kola. U drugoj četvrtini je dva puta imala sedam poena prednosti, u četvrtoj maksimalnih (i željenih) "plus osam" - 64:56, košem Marka Simonovića u 33. minutu.

Međutim, gosti predvođeni iskusnim centarskim parom Veličković - Marjanović nijednog trenutka nisu odustajali.

"Novica ubica" trojkom je vratio priključak (64:60), nakon čega se razgoropadio Vasilije Micić, koji je vezao 10 poena (dvije trojke) i sam "odgovarao" Rakočeviću i Katiću. Mega je izjednačila na 70:70, potom preko Saše Avramovića uspjela i da povede.

Gosti su sredinom treće četvrtine tri puta imali minimalnu prednost, koju nisu umjeli da sačuvaju, ali se ovog puta činilo da su preuzeli inicijativu i da su psihološki rasterećeniji, pa samim tim i spremniji za dramu u završnici.

Mega je promašivala (u prvom redu Micić), ali je marljivo skupljala ofanzivne skokove i tako sebi davala nove šanse da poentira. Avramović je 56 sekundi prije kraja pokupio sopstveni promašaj i povisio vođstvo na 73:76, a onda je Mega stala.

Nelson je smanjio na 75:76, Micić i Veličković poslije dosta statičnih napada - na dobru odbranu Zvezde - promašili šuteve za tri poena, a da bude još lošije po njih, pravljeni su brzi faulovi u borbi za odbitke, koji su crveno-bijele iz njihovog reketa vodili direktno na liniju slobodnih bacanja.

Savović i Rakočević gađali su 4/4 (79:76), potom Mega nije uspjela da izvede loptu za propisanih pet sekundi i Lazić je sa još dva bacanja riješio pitanje pobjednika.

Crveno-bijeli su devet sekundi prije kraja brzo faulirali Veličkovića, koji je zaštitio prednost Zemunaca iz prvog meča odigranog u Kruševcu.

Poraz Mega Vizure ide u prilog Partizanu mt:s, kojem će biti dosta još jedna pobjeda da završi Superligu na čelnoj poziciji.

REZULTATI 12. KOLA:

Metalac Koteks - Partizan mt:s 62:88 (29:37)
Crvena zvezda Telekom - Mega Vizura 84:78 (42:38)

odigrano u petak i subotu:

Sloboda - Konstantin 77:71
Vojvodina Srbijagas - Radnički Kragujevac 78:85

TABELA: Partizan 10-2, Mega 9-3, Zvezda 9-3, Vojvodina 7-5, Radnički 6-6, Metalac 3-9, Sloboda 3-9, Konstantin 1-11.

PAROVI 13. KOLA: (srijeda) Mega - Vojvodina, Zvezda - Metalac, Konstantin - Partizan, Radnički - Sloboda.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC