• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Džordan vraća Hornetse u Šarlot?

Da li će se Šarlot Hornetsi ponovo takmičiti u NBA ligi. Izvori bliski Majklu Džordanu tvrde da hoće.

 NBA: Džordan vraća Hornetse u Šarlot? Izvor: MONDO

Sjećate li se Šarlot Hornetsa?

Ovaj tim imao je mnogo simpatizera širom svijeta od osnivanja 1988. godine, pa sve do selidbe u Nju Orleans 2002. Između ostalih, tirkizni dres "stršljenova" nosili su Lero Džonson, Alonzo Morning, Glen Rajs, Beron Dejvis, Dejvid Vesli, Reks Čepmen, Magzi Bogs, Del Kari, Robert Periš, kao i Srbin Vlade Divac.

Poslije selidbe franšize u Nju Orleans, Šarlot je dvije godine bio bez NBA tima, sve dok 2004. nisu osnovani Šarlot Bobketsi, koji su ime dobili po prvom vlasniku tima, Robertu "Bobu" Džonsonu.

Sadašnji vlasnik, vjerovatno najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan, želi da iskoristi odluku Nju Orleans Hornetsa da ekipu preimenuju u Pelikans. U trenutku kada su Hornetsi ponovo "slobodni", Džordan želi da ih (bar po imenu) vrati u Sjevernu Karolinu, odnosno Šarlot.

To neće biti ona ista franšiza, budući Šarlot Hornetsi neće naslijediti istoriju i rezultate tima koji se iselio 2002. godine, ali će bar prividno vratiti identitet koji bio poznat širom svijeta. Možda i karmu, jer malo je reći da "Bobovim mačkama" ne ide već 11 godina...

Upućeni kažu da bi Šarlotu bilo potrebno najmanje 18 mjeseci da pravno-tehnički izbori promjenu imena i da nije realno da se "stršljenovi" vrate u "rodni grad" prije sezone 2014/15.

Čelnici NBA lige upozorili su Džordana da će promjena imena, uz izmjenu kompletnog vizuelnog identiteta tima, biti veoma skup i dugotrajan proces, jer pored pravno-birotehničkih poslova, buduće Hornetse očekuje promjena dresova, grba, dvorane, pečata, memoranduma, itd, itd.

Džordan je, navodno, spreman na sve, samo da više ne bude vlasnik Bobketsa, koje je kupio 2010. godine i od tada ne uspijeva da pomjeri tim sa začelja lige.

"Em-Džej" vjeruje da je veza između Šarlota i Hornetsa neprirodno raskinuta i da bi njegov tim imao pravu podršku samo kada bi se vratilo staro ime. Iako do selidbe nisu imali velikih plej-of uspjeha, Hornetsi su imali kultni status i gradu i seriju od 364 potpuno rasporodate utakmice. Praznog mjesta u dvorani nije bilo skoro devet sezona!

Bobketsi? Nisu bili ni blizu toga. Oni su sezonu 2011/12 završili sa skorom 7-59 što je najgori učinak u istoriji NBA lige, a samo jednom od 2004. uspjeli su da se domognu prvog kola plej-ofa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC