• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Igokea povela u finalu

Košarkaši Igokee pobijedili Široki 69:61 u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa prvenstva BiH.

 PLEJ-OF: Igokea povela u finalu Izvor: MONDO

Igokea je korak ispred Širokog u borbi za šampionsku titulu. U prvoj utakmici finala plej-ofa ekipa Dragana Bajića je u Aleksandrovcu savladala Široki 69:61 i povela 1:0 u seriji.

Aleksadrovčani su silovito krenuli u prvoj četvrtini i imali uvodnu seriju 8:0, Široki je uzvratio serijom 9:2, ali prvi period Igokea je riješila u svoju korist i uspjela da ode na „plus deset“ – 22:12.

Gosti iz Hercegovine uspjeli su u drugoj četvrtini ono što je malo kome, odnosno gotovo nikome, uspjevalo ove sezone a to je da spusti Igokeu na samo osam poena u jednoj dionici. Ipak druga četvrtina bila je svojevrsna „revija“ promašaja pa je i Široki pogodio samo 12 poena pa se na odmor otišlo sa rezultatom 30:24.

U nastavku utakmice Igokea je uspjevala da se nekoliko puta odlijepi na dvocifrenu razliku, ali se Široki svaki put nekako vraćao na pet-šest poena zaostatka i održavao rezultatsku neizvjesnost koja je potrajala do samog kraja.



Široki je pokušao u posljednjem minutu da brzim napadima i faulovima pokuša da napravi nešto više, ali Jorović je bio dva puta precizan, a Adamović čak šest puta sa linije slobodnih bacanja i Igokea je došla do pobjede 69:61.

U pobjedničkoj ekipi najefikasniji su bili Komatina sa 13 poena i Jorović koji je ubacio 10 poena. U ekipi Širokog Šakić je ubacio 16 poena i dodao 10 skokova, a Ramljak je upisao 12 poena, ali treba istaći da je od toga deset poena upisao na početku utakmice, u prvoj četvrtini.

Igokea sada vodi 1:0 u finalnoj seriji koja se igra na tri pobjede, a drugi meč igra se u subotu, 25. maja u Širokom Brijegu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC