• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Umalo brejk u Teksasu

Fantastičnom serijom 15:2, Memfis je u San Antoniju uspio da izbori produžetak, ali onda nije smislio kako da zaustavi Tima Dankana.

 NBA: Umalo brejk u Teksasu  Izvor: MONDO

Hrabri košarkaši Memfis Grizlisa uspjeli su serijom 15:2 da nadoknade 13 poena zaostatka, mada su u jednom trenutku gubili i 18 razlike u San Antoniju i rezultatom 85:85 izbore produžetak.

U njemu - nisu imali rješenje za veterana Tima Dankana, koji je postigao prvih šest poena za Sparse u dodatnih pet minuta, što je uz jednu spornu sudijsku odluku, bilo sasvim dovoljno da tim Grega Popoviča stekne maksimalnu prednost u finalu Zapada prije selidbe serije u Memfis.

San Antonio - Memfis 93:89, 85:85. Sada je 2:0 u seriji za četvorostruke NBA šampione protiv tima koji prvi put od osnivanja 1995. godine igra finale konferencije.

Dankan je ubacio 17 poena, šest od osam cijelog tima u produžetku, tokom kojeg je Memfis postigao samo četiri! Uz Dankana, naravno, stajao je Toni Parker sa rekordom karijere u plej-ofu od 18 asistencija. Tome je pridodao i 15 poena.

Sve ovo moglo je da padne u vodu za kratko vrijeme, jer su Sparsi sa osam uzastopnih promašaja u finišu "regularnog" dijela utakmice prokockali 13 poena prednosti. Da budemo tačniji, nisu postigli poen četiri minuta i 18 sekundi!

Za to vrijeme, Džerid Bejlis sa klupe Memfisa ubacio je 18 poena, ali i promašio trojku s kojom bi Memfis izborio novo izjednačenje u produžetku, svega 11 sekundi prije kraja. To je ujedno i najkontroverzniji trenutak meča, jer su gosti tvrdili da je Bejlis očigledno udaren po ruci prilikom izbačaja, a snimak to i potvrđuje.

Majk Konli takođe je ubacio 18, ali zato Zek Rendolf nije ubacio NIŠTA!

Drugu utakmicu je počeo sa 1/10 iz igre i na kraju nekako dogurao do 6/18. U dva meča u San Antoniju, Rendolf je šutirao 7/26. U jednom trenutku, Grizlisi su promašili 14 uzastopnih šuteva u prvom poluvremenu, drugu četvrtinu izgubili su rezultatom 31:18, a u tom periodu Rendolf je šutirao 0/7, a Toni Alen 0/4.

Sve se promijenilo pri rezultatu 76:64, kada su gosti nadigrali Sparse sa 21:9 i pravo ni iz čega došli u situaciju da naprave brejk. Očajan produžetak i jedna loša sudijska odluka koštala ih je podviga, međutim 0:2 nije i kraj za njih. U prvom kolu Zapada, L. A. Klipersi dobili su oba meča kod kuće, ali na kraju bili izbačeni od Grizlisa.

Dankan je prethodne noći zabilježio četiri blokade i postao prvi čovjek u istoriji NBA lige sa 500 rampi u plej-ofu. Timski, San Antonio podijelio je 12 blokada rivalu, od čega devet u prvom poluvremenu.

Treći meč je u noći između subote i nedjelje u Memfisu.

Ključni detalji.

Top 5 poteza.

Serija Memfisa za produžetak.

Naredne noći, između srijede i četvrtka, počeće i finale Istoka između šampiona Majami Hita i izazivača Indijana Pejsersa.

(MONDO, foto: Beta/AP/Ronald Martinez, Pool)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC