• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smijenjen Predrag Bojić!

Predsjedništvo Prve muške lige Srbije na sednici u petak izglasalo nepovjerenje direktoru takmičenja. Vršilac dužnosti Darko Jovičić.

  Smijenjen Predrag Bojić!  Izvor: MONDO

Predrag Bojić nije više direktor takmičenja Prve muške lige Srbije, odnosno Superlige!

To je epilog sjednice Predsedništva lige, na kojoj je dosadašnjem direktoru uskraćeno povjerenje rezultatom 4:1, uz jedan uzdržan glas.

Kako saznaje MONDO, za Bojićev odlazak sa funkcije, ruku su podigli predstavnici Crvene zvezde Telekom, koja je i povela tu inicijativu, Vojvodine Srbijagas, Radničkog FMP i Udruženja klubova Prve muške lige Srbije.

Protiv smjene bio je Partizan mt:s - čiji predstavnik se poslije bojkota zbog kazni izrečenih poslije "vječitog" derbija 3. aprila ponovo uključio u rad Predsjedništva - dok je Radnički iz Kragujevca bio uzdržan.

Vršilac dužnosti direktora takmičenja do kraja aktuelne Superlige biće Darko Jovičić (Tamiš), predsjednik Udruženja klubova Prve muške lige, a trajno rješenje biće pronađeno tokom ljeta.

Predsjedništvo čine predstavnici pet najboljih klubova iz prethodne sezone plus predsjednik Udruženja, u ime svih ostalih klubova.

Predrag Bojić u prethodnom periodu se najčešće nalazio na udaru Crvene zvezde Telekom, ali je prema saznanjima našeg portala postojalo dublje nezadovoljstvo zbog načina na koji je vođeno takmičenje.

Banalan, ali ilustrativan podatak tiče se imena takmičenja, koje i dalje glasi "Košarkaška liga Srbije", iako je Skupština nacionalnog Saveza još u martu 2012. izglasala promjenu u "Prva muška liga Srbije".

Liga je ove sezone ostala bez generalnog sponzora, a Bojiću je zamjereno i što kao direktor takmičenja nije uradio ništa da olakša materijalni položaj klubova.

"Ako Roman Lisac može da obezbijedi dva miliona evra za funkcionisanje ABA lige, kako Peđa Bojić ne može ni evro za naše takmičenje", naveo je izvor MONDA.

Kap koja je vjerovatno prelila čašu bila je prošlonedeljna odluka Predraga Bojića, da privremeno suspenduje pet klubova zbog "neizmirivanja finansijskih obaveza".

Predsjedništvo je donijelo i odluku da u kancelariju lige uđe revizorska kuća i napravi presjek finansijskog i pravnog poslovanja.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC