• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Pritisak na domaćinu

U dvorani Pecara (subota, 17 časova) košarkaši Širokog i Igokee igraju drugi meč finalne serije plej-ofa za šampiona Bosne i Hercegovine.

 PLEJ-OF: Pritisak na domaćinu Izvor: MONDO

Aleksandrovčani su u prvom meču slavili 69:61, pa sada mnogo opuštenije mogu odigrati u Širokom Brijegu jer su iskoristili prednost domaćeg terena i poveli sa 1:0 u seriji koja se igra na tri pobjede. Sa druge strane, Hercegovci moraju igrati na sve ili ništa, jer bi eventualnim neuspjehom mogli doći u skoro bezizlaznu situaciju, koja bi značila gubitak titule osvojene prošle sezone.

"Sigurno je da osjećamo određeni pritisak, jer praktički moramo dobiti drugu utakmicu. U suprotnom Igokea bi došla jako blizu naslova. Međutim, prvu utakmicu u Aleksandrovcu smo odigrali jako loše, prije svega napadački. Mislim da ne možemo tako nešto ponoviti. S nekim popravkama u obrani i mnogo boljim napadačkim izdanjem, te uz podršku naše publike, možemo do trijumfa. Onda bi se sve promijenilo. Bili bismo rasterećeni, a pritisak bi prešao na Igokeu. Nadamo se tom izjednačenju u seriji. Time bismo sve vratili na početak i drastično povećali naše šanse za osvajanje titule. Igokea ima 'širu' klupu, a mi smo tu malo hendikepirani. Uz to dosta su iskusniji od nas, jer u sastavu imamo nekoliko momaka kojima je ovo prva seniorska sezona. Stoga je jasno da su u prednosti, ali ponavljam, možemo ih dobiti. To smo pokazali u Ligi za prvaka, a i naše posljednje utakmice u Aleksandrovcu su pokazale da se možemo nositi s njima. Zbog toga sam optimista"
, rekao je za "Nezavisne novine" trener Širokog Damir Vujanović.

Igokea ima veliku šansu da eventualnim "brejkom" povede sa 2:0 u pobjedama, što bi značilo korak od osvajanja titule.

"Pobjeda u prvoj utakmici bila je jako bitna za nas. Veliki pritisak je bio na nama, dok su oni došli potpuno rasterećeni. Pravili smo dosta grešaka, pa je rezultat dugo bio u egalu. Međutim, sada je situacija dosta drugačija. Nema tog pritiska i u Široki Brijeg putujemo potpuno rasterećeno. Nemamo šta izgubiti, možemo samo mnogo dobiti eventaulnom pobjedom. Mislim da, uz neke ispravke u odnosu na prvu utakmicu, možemo napraviti brejk u Širokom i stvoriti uslove za prvu meč loptu pred našom publikom", poručio je kapiten Aleksandrovčana Milan Dozet.

U trećoj utakmici finalne serije domaćin će biti Igokea.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC