• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERLIGA: Partizan, Zvezda, Mega, Voša

Posljednjim kolom Superlige razjašnjeno ko će sa koje pozicije u plej-of. Crno-bijeli pobijedili Kragujevčane, crveno-bijeli savladali "lale".

 SUPERLIGA: Partizan, Zvezda, Mega, Voša  Izvor: MONDO

Otklonjena je i posljednja nedoumica u vezi sa konačnim plasmanom na tabeli Superlige Srbije.

Od ranije je poznato da će u polufinalu plej-ofa, koji počinje u utorak, Partizan mt:s igrati protiv Vojvodine, a Crvena zvezda Telekom protiv Mega Vizure.

Znak pitanja stajao je kraj drugog para, zato što nije bilo poznato ko će biti domaćin prvog meča. U subotu je i taj upitnik izbrisan.

Tim Dejana Radonjića ostvario je u Novom Sadu pobjedu nad Vošom - 74:61 (21:11, 20:12, 15:18, 18:20). Vicešampion je stekao veliku prednost krajem prve i početkom druge četvrtine i do kraja meča je branio i održavao.

U odsustvu povrijeđenog kapitena Igora Rakočevića odgovornost su preuzeli Raško Katić, Demarkus Nelson (obojica po 17 poena) i Boris Savović (14, 8 sk).

Istovremeno je u Beogradu odigran derbi kola. Partizan mt:s pobijedio je Radnički 91:79 (20:26, 29:13, 21:21, 21:19) i ispratio Kragujevčane na odmor.

Centar šampiona Žofri Lovernj liječio je prethodnih dana lakšu povredu leđa, ali je zaigrao od početka i ubacio osam poena, uz sedam skokova, za 21 minut.

Najefikasniji igrač meča bio je Bogdan Bogdanović (20, 4/5 za tri). Leo Vesterman ubacio je devet poena, uz sedam asistencija i pet skokova. Vladimir Lučić ubacio je 17.

U poraženom timu najbolji je bio Stefan Birčević (19, 6sk).

Radnički je bolje počeo i poveo, ali je tim Duška Vujoševića odlično odigrao drugu četvtrtinu (29:13) i do odlaska na odmor "prelomio" meč u svoju korist.

Trener gostiju Miroslav Nikolić najavio je tokom nedelje da će početi sprovođenje "Plana B", koji podrazumjeva podmlađivanje sa njima. U skladu sa tim, veliku minutažu dao je i talentovanom plejmejkeru Nenadu Miljenoviću, koji je za 35 minuta ubacio 10 poena, uz devet asistencija i pet skokova.
Šef struke Partizana mt:s Duško Vujošević ocenio je nakon meča da njegov tim spremno dočekuje prvi polufinalni duel sa Vojvodinom (utorak).

"Kad već nismo odlučivali o svojoj sudbini, nisam bio nešto mnogo oduševljen da odlučujemo o tuđoj sudbini. Ova utakmica je tri dana pred početak plej-ofa i mora da se odigra kvalitetno da se ne kvari atmosfera, da se dobije, rasporedi minutaža, da bude dobar trening na današnji dan, da se izbjegne bilo kakva povreda ili bilo šta loše...", izjavio je on.


Štaviše, gosti su pred 2.500 gledalaca u beogradskom "Hramu košarke" odigrali cijelu prvu četvrtinu sa njim i Stefanom Jovićem na bekovskim pozicijama.

Kapiten crno-bijelih Vladimir Lučić iskoristio je meč da nagovijestio povratak u prepoznatljivu formu. Proveo je najviše vremena na terenu (27 minuta), ubacio 17 poena (5 sk).

Sloboda se u Užicu takođe oprostila od ovogodišnje Superlige, pobjedom nad drugim timom Mega Vizure - 95:82 (20:20, 27:22, 26:23, 22:17).

Trener Zemunaca Dejan Milojević odmarao je praktično kompletan seniorski tim (Novicu Veličkovića, Vasilija Micića, Bobana Marjanovića, Sašu Avramovića, Nemanju Dangubića, Nemanju Krstića, Luku Drču, Marka Lukovića, Gorana Ćakića...) i očigledno "žrtvovao" meč zarad odmora za prvi polufinalni meč sa Crvenom zvezdom Telekom.

Šansu je pružio uglavnom juniorima, a najviše poena za goste postigli su Pavle Reljić (21) i Andrija Simović (20).

U pobjedničkom timu najbolji su bili Dušan Kutlešić (22), Nikola Jevtović 21 i Nemanja Arnautović (16).

REZULTATI POSLEDNJEG, 14. KOLA:

Partizan mt:s- Radnički 91:79
Sloboda - Mega Vizura 95:82
Vojvodina - Crvena zvezda Telekom 61:74
Metalac - Konstantin U TOKU

KONAČNA TABELA: Partizan mt:s 12-2, Crvena zvezda Telekom 11-3, Mega Vizura 9-5, Vojvodina 8-6, Radnički Kragujevac 7-7, Sloboda 4-10, Metalac 3-10, Konstantin 1-12.

(MONDO, foto: MONDO/Petar Stojanović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC