• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lisac za MONDO: Ne protežiramo Radnički!

Direktor ABA smatra da je Skupština ABA Sidra imala sve argumente da "vajld kard" oduzme Vojvodini i dodIJeli ga Kragujevčanima.

 Lisac za MONDO: Ne protežiramo Radnički! Izvor: MONDO

Roman Lisac u razgovoru za MONDO je reagovao na tvrdnju direktora Vojvodine Aleksandra Grmuše, da je taj klub oštećen i da liga nije pokazala razumijevanje za napore Novosađana da obezbijede potrebnih 150.000 evra za "vajld kard".

Grmuša tvrdi i da je Skupština ABA Sidra pravila blagonaklone finansijske aranžmane sa nekim drugim klubovima, kao što su Zadar i Široki.

Na drugoj strani, Vojvodini je oduzeto pravo da iskoristi specijalnu pozivnicu, pošto je u propisanom roku - do 5. jula - uspjela da na račun lige uplati samo 20 odsto od traženog iznosa.

"Prvo, Zadar ove sezone ne plaća pozivnicu. Njihov dug je iz jedne od prethodnih sezona i upravo takva kašnjenja su kod nas isprovocirala striktan pristup, koji primjenjujemo ove godine. Prema Širokom nismo napravili nikakav ustupak, oni su uplatili pun iznos. Preciznije, uplatili su 125.000 evra na račun, a 25.000 evra je kompenzacija za hotel, koji je njihov sponzor, a mi bismo inače morali da ga platimo, radi smještaja gostujućih timova", rekao je Lisac za MONDO.

On je odgovorio i na optužbu iz Novog Sada, da je ABA liga sve vrijeme bila u "dilu" sa Radničkim.

"Mene zaista ne interesuju ni Radnički, ni Vojvodina, u smislu protežiranja, ali i meni i vama i cijeloj Srbiji, jasno je da to u ovon trenutku nije isto. Radničkom smo proslijedili 'vajld kard' po plasmanu u Superligi Srbije i oni su ga odmah platili. Da ne govorim da su tokom prethodne sezone u dvorani imali prosječno tri do četiri hiljade ljudi, a da je Vojvodina protiv Zvezde imala 500-600 ljudi, protiv Partizana 1.000... I od toga su tri četvrtine bili protivnički navijači".

Direktor Vojvodine tvrdi da ste vas dvojica imali dogovor o plaćanju "vajld karda" na rate...

"Ja im to nisam obećao. Nudili su mi klupske garancije, pokazivali ugovor koji imaju sa NIS-om... Šta mi vrijede garancije, kada su im blokirani računi? Ni banka neće da prihvati bilo koju garanciju..."

"U ovom trenutku imaju zabranu transfera od FIBA, nemaju podršku publike, nemaju novac... Da su mogli, oni bi završili priču uplatom na vrijeme. Veliko je pitanje, ako ne mogu da skupe ni 150.000 evra za pozivnicu, od čega će poslije da prave tim? I koliko će da izdrže? Mjesec, dva, pola sezone? Ignorisanje ovih činjenica bi bilo neodgovorno prema ligi i klubovima koji u njoj nastupaju".

Direktor ABA lige kaže i da ne strahuje od najavljenog obraćanja Vojvodine ULEB-u.

"Pa, ULEB prvi ne prihvata nijedan klub koji ne izvrši svoje finansijske obaveze! 'Vajld kard' za Evroligu košta 500.000 evra i za taj novac možeš da odigraš šest utakmica i da ispadneš", kaže Lisac.

"Nije moje da vodim politiku KK Vojvodina, ali mislim da je i za njih mnogo bolje da se kreću u okviru svojih mogućnosti i da se iz godine u godinu podižu kao klub u svim aspektima, jer to je jedini recept za trajanje. Stabilna Vojvodina i grad Novi Sad su uvijek dobrodošli u ABA ligu".

Roman Lisac dodao je da u ovom slučaju sve jasno i da više neće odgovarati na optužbe iz Novog Sada. Ostaje da se vidi da li je i Vojvodina rekla svoju posljednju riječ.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC