• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-20): Derbi pripao Litvaniji

"Orlići" poraženi u prvoj utakmici na EP u Estoniji od Litvanije. Loš šut za tri poena i sa linije penala presudili.

 EP (U-20): Derbi pripao Litvaniji Izvor: MONDO

Mlada reprezentacija Srbije (do 20 godina) poražena je na startu Evropskog prvenstva u Estoniji od vršnjaka iz Litvanije - 64:68 (15:13, 20:14, 11:24, 18:17).

Uprkos neuspJehu na početku takmičenja u Grupi A, "orlići" će u narednim utakmicama imati priliku za popravni, jer će nastup u drugoj fazi obezbIJediti tri prvoplasirana tima.

Izabranike Vlade Jovanovića već u srIJedu očekuje duel sa Grčkom (17 sati), a poslIJe dana pauze još dva meča protiv NJemačke (petak, 17h) i Gruzije (subota 12.30h).

U derbiju prvog kola, kao i na svim ostalim utakmicama prvog kruga, srpski tim igraće oslabljen zbog povrede jednog od najboljih igrača Nenada Miljenovića.

Srbija je derbi prvog kola otvorila više nego dobro. Srpski tim imao je osam poena prednosti poslIJe 20 minuta igre, a onda je uslijedila kobna treća četvrtina, jedina koja nije riješena u korist Srbije. Litvanci su taj period igre dobili sa 24:11, što im je, ispostaviće se, bilo dovoljno da šampionat Starog kontinenta otvore vrijednim trijumfom.

Srbija je maltene bila bolja u svim statističkim parametrima, ali ne u šutu za tri poena (2/17 - 5/18) i sa slobodnih bacanja (10/19 - 17/22).

Najbolji pojedinac u ekipi Srbije bio je Luka Mitrović sa "dabl-dabl" učinkom. Košarkaš Crvene zvezde Telekom postigao je 20 poena, uhvatio deset lopti, a imao je i tri asistencije. U timu Srbije još dvojica košarkaša bila su dvocifrena - Saša Avramović i Ivan Marinković postigli su po deset poena.

Centralna figura meča bio je Vaidas Kariniauskas sa 23 poena, a zanimljivo da je još samo jedan igrač u pobjedničkoj ekipi uspio da ostvari dvocifren košgeterski učinak. Tačno deset poena postigao je Osvaldas Olisevicius.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC