• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković: Samo da leđa izdrže

Stefan Marković je od svog posljednjeg nastupa u dresu reprezentacije odradio dvogodišnji ugovor sa Valensijom. Sada je na novom početku...

 Marković: Samo da leđa izdrže Izvor: MONDO

Dvadesetpetogodišnji plejmejker prethodnih dana i nedelja je bio u grupi igrača čijim se (ne)dolaskom na pripreme spekulisalo u medijima. Kako zbog predaha od reprezentativnih obaveza koji je uzeo prošlog ljeta, tako i zbog toga što se on sam nije oglasio i stavio tačku na nedoumice.

Čak i kada se u ponedjeljak uveče pojavio na prozivci u hotelu "Zira", nekoliko minuta proveo je u razgovoru sa doktorom nacionalnog tima Draganom Radovanovićem.

Zato je prvo pitanje upućeno Stefanu moralo da bude kratko i jasno: kako si?

"Sve je OK. Nema problema, samo moram da radim na jačanju muskulature leđa. Da se obrati pažnja i da se spremim što bolje, pošto mi predstoji i Evropsko prvenstvo, a i klupska sezona odmah poslije. To je cijela priča. Zdrav sam, samo da pripremim leđa za sve napore", odgovorio je Marković.

Leđa je povrijedio u polufinalnoj plej-of seriji 2012. protiv Barselone, kada je pružao sjajne partije.

"Zato prošlog ljeta nisam mogao da se pomjerim. Odmarao sam se dva mjeseca, bio pod terapijama i propustio kvalifikacije za EP. Od tada su vježbe za jačanje leđa moja svakodnevica. Navikao sam".

Kako gledaš na perspektivu reprezentacije, našu grupu na Evrobasketu...?

"Nisam bio ovdje godinu dana, dugo nisam vidio sve ove momke, tako da su mi razmišljanja još daleko od samog takmičenja. Pripreme će biti duge, pa će biti vremena da pričamo konkretnije i o tome".

Ženidba Milicom?

"Samo još jedna lijepa stvar koja mi se desila u životu. I to se završilo, tako da sam potpuno fokusiran na rad".

Mnogi navijači u Srbiji vjerovatno te nisu gledali od EP u Litvaniji, koliko si se u međuvremenu promijenio kao igrač?

"Mislim da sam mentalno sazrio, što je i normalno sa protokom godina. Inače sam isti onaj Stefan Marković, samo sa više iskustva".

Valensija je htjela da te zadrži, ali pod za nju povoljnijim uslovima. Sada si slobodan? ("Novosti" su objavile da bi Marković mogao da nastavi karijeru kod Svetislava Pešića u Bajernu)

"Pregovaram sa nekoliko klubova i nadam se da će uskoro sve biti poznato. Želio sam da ostanem u Valensiji, međutim, razišli smo se... Stvar biznisa u košarci. Žao mi je što se selim, jer sam tamo proveo dve prelijepe godine, zavolio grad... Nemam posebne želje za nastavak karijere, ali gdje god da odem, otići ću sa pravim razlogom".

U Valensiji će te naslijediti Vladimir Lučić...

"Bila je smiješna situacija, baš kada je on došao tamo na ljekarske preglede i predstavljanje, ja sam čistio stan i pakovao stvari. Proveli smo zajedno par dana i rekao sam mu da ne brinem za njega, da će mu biti super".

Stefan je prije Valensije igrao za Beneton, Hemofarm (sadašnji Vršac) i beogradski Atlas, koji je kasnije prestao da postoji. Ima srebro sa Evrobasketa u Poljskoj 2009, a učestvovao je i na SP u Turskoj i EP u Litvaniji.

(Ivan Bogunović - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC