• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-20): Poraz po istom receptu

Mlada selekcija Srbije doživjela i drugi poraz na Evropskom šampionatu u Estoniji. Poslije Litvanije bolja je bila i Grčka - 79:73.

 EP (U-20): Poraz po istom receptu Izvor: MONDO

Mladi košarkaši Srbije (igrači do 20 godina) notirali su drugi poraz na Evropskom šampionatu u Estoniji.

Izabranike selektora Vlade Jovanovića pobijedili su vršnjaci iz Grčke sa 79:73 (16:20, 22:15, 16:24, 25:14) u drugoj rundi grupe A.

Srpski tim opet je sjajno igrao tri četvrtine, ali je kao i u meču sa Litavnijom u prvom kolu, popustio u posljednjih 10 minuta i dozvolio rivalu ne samo da uhvati rezultatski priključak, već i da stigne do preokreta.

"Orlići", za koje je prvi put nastupao roviti Nenad Miljenović, u 26. minutu meča, poslije izjednačene bitke konačno su uspjeli da naprave solidnu zalihu (55:44), ali su do polovine posljednjeg kvartala sve "prosuli". Grci su za nepunih osam minuta nanizali seriju 20:8 i stigli do preokreta - 64:63. Jovanovićevi puleni pokušali su do kraja meča da povrate prednost, dva puta bili su na pola koša zaostatka (67:68 u 36. minutu i 69:70 u 38. minutu), ali nisu pronašli snage za završni udarac.

Posljednju priliku da ugroze rivala srpski košarkaši imali su devet sekundi prije kraja kada je Luka Mitrović sa linije penala približio svoj tim na poen razlike (73:75). Mihajlo Andrić je nakon toga načinio faul nad Janulisom Larencakisom, koji je pogodio samo jedanput (76:73), a onda je Mitrović izgubio loptu i sve šanse Srbije za preokret pale su u vodu. Prije posljednjeg zvuka sirene Grci su samo potvrdili trijumf trojkom Elefteriosa Bokoridisa.

U ekipi Srbije najbolji je bio Ivan Marinković sa 17 poena i šest skokova, Mitrović je upisao 15 poena, dok je Miljenović duel okončao sa 10 pogodaka uz četiri asistencije.

Grčku su predvodili Janis Papapetru sa 18, Larencakis sa 17 i Bokoridis sa 16 poena. Odličnu partiju pružio je i Janis Adetokunbo, drugi najbolje plasirani Evropljanin na posljednjem draftu (uzeo ga Milvoki), koji je protiv Srbije ubacio 14 poena i notirao pet skokova.

Srbiju, koja sada ima skor 0-2, poslije dana pauze očekuju još dva duela u grupi A - protiv Njemačke u petak od 17 časova, i Gruzije, u subotu u 12.30 sati. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC